REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Geras suvirintojas kainuoja tikrai daug, jei jis atestuotas pagal Europos Sąjungos reikalavimus. Tokio suvirintojo mėnesio uždarbis siekia keturis tūkstančius litų ir daugiau“, - teigia suvirintojų meistriškumo konkursus organizuojančios Lietuvos suvirintojų asociacijos (LSA) direktorius dr. Nikolaj Višniakov ir priduria, kad šalies rinkoje jų vis tiek trūksta, nes kvalifikuotus specialistus mielai pervilioja užsienio šalių įmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak N. Višniakov, suvirinimo technologijų sritis yra viena iš nedaugelio, kur visas personalas privalo būti atestuotas pagal ES reikalavimus. O specialisto atitinkama kvalifikacija įmonei kainuoja nemažus pinigus. Lietuvoje veikia apie 700 įmonių, kurių veikla susijusi su suvirinimo technologijomis. Joms reikia kelių tūkstančių atestuotų suvirintojų, ypač daug jų reikia „Mažeikių naftos“ bendrovei.

REKLAMA

Lietuvos darbo biržos duomenimis, suvirintojai nuolat yra paklausiausių profesijų dešimtuke. Pastaruosius trejetą metų suvirintojų paklausa didėjo: 2009 m. jiems buvo siūloma 1,7 tūkst. laisvų darbo vietų, 2010 m. – 2,4 tūkst, 2011 m. – jau 3 tūkst. Tuo tarpu  tarp darbo biržoje užsiregistravusių darbo ieškančių žmonių kvalifikuotų suvirintojų trūksta, ypač laivų statybos ir remonto įmonėms.

Kaip teigia N. Višniakov, kvalifikuotų suvirintojų trūksta ne tik todėl, kad jų parengiama per mažai, bet ir todėl, kad daug jų išvyksta į užsienio šalis, o Lietuvos įmonės, investavę į jų kvalifikaciją, neturi jokio teisinio pagrindo jų sulaikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų