REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kodėl metais vyresnis Artūras Sinkevičius smeigė peilį į 20-mečio brolio Dmitrijaus krūtinę paaiškės tik įtariamajam išsiblaivius. Policijos areštinėje jis atsidūrė visiškai girtas, A. Sinkevičiaus kraujyje rasta 2,7 promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

Daug nežinomųjų

Skaudi nelaimė Naujųjų Valkininkų kaime (Varėnos r.) įvyko vėlyvą sekmadienio vakarą apie 22 val. Po pusvalandžio policijos pareigūnams apie mirtinai peiliu sužalotą jaunuolį pranešė medikai. Kas iškvietė greitąją pagalbą – pats įtariamasis ar kiti, iki šiol nenustatyti, namuose buvę asmenys lieka neaišku.

REKLAMA

Varėnos rajono policijos komisariato Organizacinės grupės vyresnioji specialistė Elena Kotienė Balsas.lt pasakojo, kad įtariamasis sulaikytas dviem parom. Vėliau bus sprendžiama, ar kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės paskyrimo.

„Šiuo metu pareigūnai dirba su įvykiu. Ar nužudytasis buvo girtas, paaiškės po atlikto kraujo tyrimo. A. Sinkevičius pareigūnų sulaikytas namuose. Jis buvo visiškai girtas, todėl pareigūnams nesipriešino“, - pasakojo E. Kotienė. Anot jos, kas nutiko tą vakarą turėtų paaiškėti, kai pavyks apklausti išblaivėti baigiantį 21-erių jaunuolį.

REKLAMA
REKLAMA

Asociali šeima

Broliai Artūras ir Dmitrijus gyveno motinos Marijos K. bute Naujuosiuose Valkininkuose. Nė vienas iš jų nedirbo, tačiau abu mėgdavo išgerti. Vos sulaukę 16 metų, jie spjovė į mokslus ir pradėjo „suaugusiųjų“ gyvenimus.

Alkoholis šios šeimos gyvenimo istorijoje paliko ne vieną pėdsaką. Būtent dėl tėvų girtuoklysčių prieš kelerius metus brolius nuspręsta paimti iš šeimos. Laikina jų gyvenimo stotele buvo tapę Spenglos vaikų globos namai.

Šios globos įstaigos socialinė darbuotoja Balsas.lt pasakojo, kad broliai jų namuose atsidūrė būdami 14-15-metų. Ir ypatingų problemų jie nekėlė, išskyrus tai, kad nuolat sprukdavo iš globos namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Smulkmenų nepamenu, tačiau abu broliai mūsų namuose atsidūrė dėl girtuokliaujančių tėvų. Tačiau praėjus kuriam laikui toje šeimoje pastebėtas progresas. Tėvai pradėjo tvarkytis, susiremontavo butą. O kai buvo pateiktas prašymas grąžinti vaikus, jokių problemų nebeliko“, - pasakojo Spenglos vaikų globos namų darbuotoja.

Moteris pridūrė, kad abu tėvai neturi pastovaus darbo, tačiau jie rišdavo šluoteles, kuriomis prekiaudavo miestelio turguje. O vasarą ir rudenį abu tėvai miške rinkdavo uogas ir grybus. Tokia pačia veikla užsiimdavo ir abu broliai, kol dar buvo nepilnamečiai.

REKLAMA

Tėvas nepanoro keistis

Varėnos Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai patvirtino, kad šioje šeimoje iš viso buvo keturi vaikai. Šie du jaunesni broliai dar turėjo vyresnę seserį ir brolį. Tačiau pastarieji ištrūkę iš globos namų įstaigų pradėjo atskirus nuo šeimos narių gyvenimus.

„Tuo tarpu šie du broliai kaip tik labai norėjo gyventi su tėvais. Jie dažnai sprukdavo iš globos įstaigos, kad sugrįžtų pas tėvus. Kai buvo nuspręsta juos grąžinti, tada motina kurį laiką nebegėrė. Be to, buvo atsižvelgta į vaikų norus“, - sakė Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja.

REKLAMA

Anot jos, seniau kartu su vaikais ir mama gyveno tėvas. Bet tuo metu, kai buvo grąžinti vaikai,  tėvas nenorėjo keistis, todėl jo paprašyta išsikelti.

„Dmitrijus ir Artūras dažnai elgdavosi netinkamai. Nė vienas nenorėjo mokytis. O paskutiniu metu girdėjome, kad jie nuolat girtavo. Tą patį darė ir mama. Broliai tarpusavyje dėl kažko itin nesutardavo. Todėl, matyt, pakako nesutarimų kibirkšties ir išgerto alkoholio kiekio, kad viskas baigtųsi taip skausmingai“, - teigė Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų