REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvenime visko atsitinka, ir vieną gražią dieną jis gali paprašyti jos, kad nebeskambintų vakarais, nes gali išgirsti žmona ir pakelti skandalą. Nors jie greičiausiai vienas kito seniai nemyli, gyvena tik dėl vaikų. Beje, ir vedė jis ją tik dėl to, jog nelauktai pastojo. Kiek kartų jūs esate girdėję tokias „kasdienes“, banalias istorijas iš savo draugių, pažįstamų ar kaimynių?..

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau įsimylėjusių moterų neatvėsina net ir tos, seniai visiems žinomos ir nusibodusios istorijos, nes jos nelinkusios mokytis iš kitų karčios patirties. Jos negalvoja, kad viliodamos svetimą vyrą daro kažką blogai. Tačiau, objektyviu vertinimu, galima įžvelgti daug priežasčių, dėl kurių svetimą šeimą geriau palikti ramybėje.

1. Atsiveria iki tol nepastebėti trūkumai ir ydos

Kas beatsitiktų, bet žmogus vis dėlto linkęs išgyventi moralinę atsakomybę dėl savo poelgių. Kai kurie tiki posakiu, kad „ant kitų nelaimės savo laimės nepastatysi“, o paskui nesąmoningai laukia bumerango. O dar kitos tiesiog negali susitarti su savo sąžine, kuri kategoriškai priešinasi, nes nenori suteikti skausmo kitiems žmonėms, kadangi negalės ramiai gyventi, žinodama, kad ašaroja palikti vaikai, kurie ilgisi tėvo.

Tik iš pradžių atrodo, kad pavilioto iš šeimos vyro meilė – svarbiausias dalykas gyvenime. Kai aistra atslūgs, atsivers žmogaus iki tol nepastebėti trūkumai ir ydos, todėl gyventi su juo bus sunku ir sudėtinga. „Laimingas“ gyvenimas su svetimu vyru gali laukti nebent tik tos moters, kuriai nesvarbūs nei principai, nei nuostatos. Žodžiu, į visus kitus nusispjauti, svarbu, kad tik jai gerai. Beje, ilgainiui ne kas kitas, o būtent paviliotas vyras apkaltins ją, kad jo vaikai auga be tėvo.

2. Gali atsidurti apgautos žmonos vietoje

Turbūt ne kartą teko girdėti, kad meilužė, paviliojusi svetimą vyrą, būtinai kada nors atsidurs apgautos žmonos vietoje. Nors ji supranta viską, ką turėjo išgyventi buvusioji, kai jos vyras užsibūdavo iki vėlumos darbe, o paskui žiūrėdamas jai tiesiai į akis meluodavo, tačiau dabartinė žmona neturėjo svarių argumentų ką nors jam atsakyti ar pasipriešinti, nes prieš kažkiek metų ji pati be jokios sąžinės graužaties išvedė vyrą iš šeimos. O dabar savo akimis mato, kaip išvedamas jos vyras. Tikriausiai galvoja, kad tai – kerštas, atpildas, bumerangas už jos kažkada padarytas nuodėmes.

Vis dėlto priežasčių reikėtų ieškoti realiame gyvenime, o ne Merfio dėsnyje, nes čia viskas daug paprasčiau. Vyras, kuris jau vieną kartą paliko šeimą, suprato, kad šeimos saitai gali būti ne tokie ir tvirti, kaip jam atrodė. Pajutęs laisvės skonį ir vėliau nelinksta saugoti ištikimybės. Kaip bebūtų keista, bet taip dažniausiai atsitinka su tais vyrais, kurie buvo pavyzdingi tėvai, žmonai buvo neištikimi tik su viena moterimi, pas kurią vėliau ir persikėlė gyventi. Ką nors pakeisti vargu ar sugebės ir antroji žmona, todėl jai beliks tik skyrybos arba bemiegės naktys, laukiant grįžtančio vyro.

3. Vyrams sunku atsispirti adrenalinui

Kas vis dėlto „priverčia“ vieną kartą išėjusį iš šeimos vyrą mestis vis į kitos moters glėbį? Adrenalinas, kuriam labai sunku atsispirti. Tai reiškia, kad ir kita moteris nepakeis situacijos, nepavyks pririšti vyro prie savęs, nors ir kaip besistengtų tai padaryti.

Mat jam tapo priimtina labai saldi slaptų susitikimų intriga, konspiracija, užšifruoti vardai mobiliojo telefono adresų knygoje. Dėl šių ir kitų dalykų vyrų slaptas gyvenimas tampa įdomus, „vežantis“, nes netrūksta daug stiprių ir aštrių emocijų. Be to, pats geriausias „vaistas“ pabėgti nuo rutinos ir pilkos kasdienybės. Įdomu, tiesa? Suprantama, jei jūs visa tai stebėtumėte iš šalies, o ne atsidurtumėte apgautos žmonos vietoje.

4. Bus kartu tiek laiko, kiek tęsis šventė

Beje, visai nesunku vyrą išvilioti iš šeimos. Tačiau išeina jis iš ten ne dėl to, kad jūs – jo gyvenimo svajonė. Todėl, kad jis turi rimtų pretenzijų žmonai, nepasitiki ja, be to, gana dažnai vyrai stengiasi pabėgti nuo užgriuvusių problemų šeimoje. Namuose – pasiligojęs vaikas, nervinga žmona, nuolatiniai barniai, konfliktai, rietenos dėl smulkmenų, krūva norinčių patarti „geradarių“ giminaičių ir draugių ir ta prakeikta buitis, buitis, buitis... O pas naująją – (kol kas) tyla ir ramybė, prieš jam ateinant ji visados pasitempusi, pasidažiusi, pasipuošusi. Be to, linksma ir gera, visai kaip su pirmąja jų pažinties pradžioje.

Patikėkite, su jumis vyras bus tiek laiko, kiek tęsis šventė. Ilgainiui šis vyras išnyks tarsi dūmas, neblaškomas vėjo, ieškodamas kitos šventės. Todėl, jei jums ir pavyktų išvilioti vyrą iš šeimos, padarytumėte pačią didžiausią klaidą savo gyvenime. Pirmiausia paklauskite savęs, ar jums reikalingas vyras, kuris pripratęs bėgti nuo problemų, palikęs atsakomybę, pareigą, šeimos rūpesčius žmonai. Ar jūs norite savo akimis įsitikinti, kad jis, palikęs jau jūsų abiejų „sugyventą“ vaiką ir buitį, vėl išeina ieškoti šventės?

5. Laukia palyginimai su buvusia

Nepamirškite, kad vyras, išėjęs iš šeimos, išėjo ne vienas. Jis atsinešė su savimi krūvą negatyvių emocijų, patirtų šeimos santykiuose. Dabar jūsų laukia palyginimai („geriausiu atveju“ mintyse) su buvusia ir daugybė kitų dalykų, kurių mylimasis neketina nutylėti. Pavyzdžiui, tikėtina, kad jis nebenorės turėti daugiau vaikų, nenorės vesti jūsų, nebent gyventi susidėjus. Tai – ne itin džiuginančios tarpusavio santykių perspektyvos, su kuriomis kitos moterys nenorėtų susitaikyti, nes jas tai žemintų.

O jei vis dėlto tai – meilė?

Ką gi, turbūt tai vienintelis teisingas sprendimas ir pasiteisinimas išvilioti iš šeimos vyrą. Vis dėlto pirmiausia pagalvokite apie savo asmeninį gyvenimą. Jei jūs jam iš tikrųjų būsite reikalinga, praėjus kuriam laikui, jis pats paliks šeimą. To laiko jam užteks, kad galėtų suprasti savo jausmus, permąstyti vertybes, atsisveikinti su praeitimi ir pasiruošti kurti naują šeimą. Tai bene vienintelis ir pats geriausias būdas pamėginti kurti laimingus ir harmoningus tarpusavio santykius. Tačiau gali būti ir visai priešingas variantas. Todėl, prieš žengiant šį žingsnį, vis dėlto reikėtų paklausti savęs, ar tikrai jis jums reikalingas, nes praėjus kuriam laikui aistringa meilė gali išblėsti ir jis paliks jus. Mat per tą laiką jam užteks blaivaus proto viską pergalvoti, pasverti visus „už“ ir „prieš“ ir grįžti į buvusią šeimą.

dykai.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų