REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono „Chelsea“ klubas užsimojo įvykdyti beprecedentį planą - iš buvusios elektrinės pasistatyti naują stadioną! Klubas pateikė savo pasiūlymą aukcionui dėl šiuo metu parduodamos „Battersea“ elektrinės Londone ir ruošiasi iš jos pasistatyti 60 tūkst. vietų stadioną.

REKLAMA
REKLAMA

1930-aisiais pastatyta „Battersea“ elektrinė šiuo metu neveikia, tačiau Londono „Chelsea“, jei pavyktų pastatą įsigyti, jo tikrai negriautų. Priešingai - klubas norėtų išsaugoti statinio architektūrą ir, pasitelkus architektų vaizduotę, jį „transformuoti“ į futbolo stadioną.

REKLAMA

Savo pranešime kovo mėnesį „Chelsea“ atstovai minėjo, kad dabartinius „mėlynųjų“ namus - „Stamford Bridge“ stadioną - plėsti būtų ekonomiškai nenaudinga, be to būtų susidurta su įvairiomis teisinėmis problemomis.

„Chelsea“ atstovai pridūrė, kad jie nėra vieninteliai siekiantys įsigyti industrializmo laikotarpiu dvelkiančią „Battersea“ elektrinę: „Tikrai nežinome ar aukcione mus lydės sėkmė, taip pat nenorėtume skubinti įvykių ir sakyti, kad dabartiniai “Chelsea„ namai (“Stamford Bridge„ stadionas) persikels kitur.“

Šiuo metu Londono „Chelsea“ stadionas turi 42 tūkst. vietų ir gerokai nusileidžia „Arsenal“ „Emiratų“ stadionui, kuris turi 60 tūkst. vietų bei „Manchester United“ „Old Trafford“ tvirtovei, kuri talpina net 76 tūkst. žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų