• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė kitai savaitei atidėjo įstatymų dėl Suskystintų dujų terminalo ir Visagino atominės elektrinės dokumentų paketą.

REKLAMA
REKLAMA

,,Yra teisinių, dalykinių pastabų, jas šiandien apžvelgėme, dirbs komandos per savaitgalį, toliau derins, pirmadienį vėl pasitarime grįšime ir tikiu, kad artimiausiu metu, kitą savaitę mes Vyriausybėje projektus patvirtinsime ir siųsime į Seimą“, - po penktadienį vykusio pasitarimo žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA

Anot energetikos ministro Arvydo Sekmoko, į Seimą ketinama eiti su visu įstatymų paketu.

,,Energetikos strategija, Koncesijos sutartis, Suskystintų gamtinių dujų terminalo įstatymas, Sinchroninio prisijungimo prie Europos tinklų  įstatymas. Visa tai yra trijų metų Energetikos ministerijos darbo rezultatas, ir mes tai  turime matyti ne kaip atskirus įstatymus, bet kaip įstatymų paketą, kuris leidžia įgyvendinti (energetikos – red. past.) strategijos nuostatas“, - atidėjimo  priežastis pasibaigus Vyriausybės pasitarimui aiškino energetikos ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis aiškino, kad diskusija vyksta ne dėl to, ar reikia vieno ar kito įstatymo ar nuostatos. ,,Tiek Visagino AE, tiek Suskystintų gamtinių dujų terminalo, tiek sinchroninio prisijungimo – visoms principinėms nuostatoms vyriausybė pritarė. Tačiau vyksta labai rimta diskusija, kad teisinis įgyvendinimas būtų nepriekaištingas“, - aiškino A. Sekmokas.

Jo teigimu, dėl Suskystintų gamtinių dujų terminalo iš esmės viskas yra aptarta, o Visagino AE projektas yra labai didelis. A. Sekmoko teigimu, atsižvelgiama į visas pastabas.

,,Galima sakyti, kad mes turime namą, turime pastatą, turi būti iki galo sutvarkyta jo apdaila, kad tas pastatas neatrodytų teisiškai nenušlifuotas, kad jis nebūtų grubus ir kad Seime būtų kuo mažiau klausimų dėl tikslinimų, netikslumų“, - aiškino energetikos ministras.

Vyriausybė  tikisi, kad įstatymai dėl Suskystintų gamtinių dujų terminalo ir Visagino AE Seimą pasieks kitą savaitę.

Europos Komisijos išvadų dėl VAE projekto, A. Sekmoko teigimu, laukiama gegužės mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų