REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos valdžia norėjo paveikti Ukrainą, kai vyko buvusios premjerės Julijos Tymošenko teismas, kuriame ji buvo pripažinta kalta dėl „įgaliojimų viršijimo“ pasirašant dujų kontraktus su Rusija.

REKLAMA
REKLAMA

Bandymas išgelbėti J. Tymošenko, deja, baigėsi nesėkmingai, anonimiškam interviu „Ria Novosti“ pasakė vienas iš Kremliaus šaltinių.

REKLAMA

Į klausimą, ar Maskva bandė paveikti Kijevą, valdininkas atsakė: „Sąžiningai? Bandė. Nepriklausomos Ukrainos teismų sistemos rėmuose. Sakė, kad jos atžvilgiu yra vykdomi neteisėti veiksmai“.

Apie persekiojimo neteisėtumą buvo kalbama ir oficialiame lygmenyje: Rusijos užsienio reikalų ministras Sergėjus Lavrovas nuosprendį už dujų kontraktus pavadino neleistinu, o J. Tymošenko bylą – politizuota. Rusijos Užsienio reikalų ministerija taip pat įžvelgė antirusišką potekstę, apie ką ir pranešė savo pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žinia, 2011 spalio 11 Kijevo teismas nuteisė J. Tymošenko septyneriems metams kalėjimo už įgaliojimų viršijimą pasirašant kontraktą tarp „Naftogaz Ukrainy“ ir „Gazprom“ 2009 metais. Teisėjas pripažino, kad J. Tymošenko, užimdama premjerės postą, be Vyriausybės pritarimo išdavė direktyvas vesti derybas dėl dujų su Maskva, kurios nebuvo tinkamai įformintos.

Kremlius įsitikinęs, kad tai melas. „Ji turėjo visas sankcijas iš Viktoro Juščenko (tuometinio Ukrainos prezidento), o jis Rusijos prezidentui Dmitrijui Medvedevui sakė, kad premjerė turi visus įgaliojimus pasirašyti kontraktus. Gaunasi, kad ir mes sudarėme neteisėtus kontraktus, o tai neteisinga“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų