REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek anksčiau rašėme, kad tarptautinė futbolininkų asociacija (FIFPro) kreipėsi į UEFA su prašymu Čempionų lygos finale leisti rungtyniauti futbolininkams, kurie šį turėtų praleisti dėl gautų geltonų kortelių. Deja, UEFA tokį prašymą atmetė ir oficialiai patvirtino, kad taisyklės nesikeis dar mažiausiai trejus metus.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 19 dieną vyksiančiame UEFA Čempionų lygos finale negalės rungtyniauti septyni Miuncheno „Bayern“ ir Londono „Chelsea“ klubų futbolininkai. Artėjančiam Europos čempionatui UEFA jau taiko kitokias taisykles: po ketvirtfinalių etapo visos futbolininkų gautos geltonos kortelės bus anuliuojamos. Būtent šios nuostatos įdiegimo Čempionų lygos finalui prašė ir FIFPro, deja, nesėkmingai.

REKLAMA

„Skirtingos taisyklės gali būti taikomos skirtingiems turnyrams. Taisyklės yra atsargios ir demokratiškos procedūros rezultatas“, - nuo suprantamesnio atsakymo išsisukinėjo vienas UEFA atstovų spaudai.

Negana to, UEFA Čempionų lygos taisyklių grupės vadovas Michaelis van Praagas teigė nė negavęs FIFPro prašymo koreguoti geltonų kortelių skyrimo ir anuliavimo taisykles.

„Su Europos klubų asociacija ir kitomis organizacijomis turėjome vos tris susitikimus, kuriuose taisykles patvirtinome ateinantiems trims metams. Negavome jokio prašymo keisti su geltonomis kortelėmis susijusias taisykles, net iš pačių finale dalyvausiančių klubų. Taigi laikysimės patvirtinto plano ir artimiausius trejus metus taisyklės nesikeis.“ - teigė M.van Praagas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau FIFPro atstovas Simonas Barkeris savo pranešime teigė: „Pavyzdys: “Bayern„ žaidėjui Alabai rungtynėse su “Real„ labai nepasisekė - jis bandė blokuoti kamuolį akivaizdžiai nenorėdamas jo liesti rankomis, tačiau taip jau nutiko, kad šis vieną jų “surado„. Tai tikrai neteisinga, kad dėl tokio dalyko futbolininkas dabar turi praleisti Čempionų lygos finalą. Antros progos jis savo karjeroje gali ir nebesulaukti“, - argumentuotai kalbėjo S.Barkeris.

„Kai kurie žmonės sako, kad jei taisyklės būtų pakoreguotos tokia linkme, kokią siūlome mes, futbolininkai imtų elgtis agresyviai ir nebijotų prasižengti, nes žinotų, kad kortelės nieko nelems ateityje. Aš manau, kad tai - visiška nesamonė. Bet kuri grubi pražanga grės raudona kortele ir joks profesionalas nerizikuos jos gauti juolab, kai ant “plauko„ kabo galimybė sužaisti Čempionų lygos finale“.

UEFA Čempionų lygos finalą Miunchene turės praleisti šie futbolininkai:

„Bayern“: Luizas Gustavo, Davidas Alaba ir Holgeris Badstuberis„Chelsea“: Ramiresas, Branislavas Ivanovičius, Raulis Meirelesas, John Terry (raudona kortelė mače su "Barcelona)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų