REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portugalijos vyriausybė pirmadienį patvirtino strateginį biudžeto planą ateinantiems ketveriems metams. Plane numatytos išlaidų lubos ir planiniai biudžeto deficito rodikliai.

REKLAMA
REKLAMA

Portugalijos finansų ministras Vitoras Gasparas sakė, kad dokumente pateikiamose prognozėse netikėtumų nėra. Pirmadienį dokumentas bus perduotas Europos Komisijai.

REKLAMA

Per spaudos konferenciją V. Gasparas sakė, kad ateinančiais metais Portugalija turėtų tapti mažiau priklausoma nuo išorinio finansavimo, o struktūrinis biudžeto deficitas 2015 ir 2016 m. pasiekti 0,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Be to, 2016-aisiais prognozuojamas 2,5 proc. ekonomikos augimas. Numatoma, kad šiemet Portugalijos BVP susitrauks 3,3 proc., o kitąmet pradės po truputį augti.

2013-aisiais vyriausybė įsipareigojo biudžeto deficitą sumažinti iki 3 proc. BVP. Toks planinis rodiklis numatytas mainais už 78 mlrd. eurų paskolų paketą. 2013-aisiais viešasis deficitas pasieks aukščiausią lygį - 115 proc. BVP.

REKLAMA
REKLAMA

V. Gasparas patvirtino, kad nesitiki, jog šiemet prireiks papildomų taupymo priemonių, kad būtų pasiektas planinis 4,5 proc. BVP biudžeto deficito rodiklis. Jis pridūrė, kad gelbėjimo programos sąlygos sėkmingai įgyvendinamos, o eksportas, nepaisant bėdų, kurias patiria kai kurios prekybos partnerės, tokios kaip Ispanija, ir toliau auga tinkamu tempu.

Vis dėlto V. Gasparas pažymėjo, kad nerimą kelia išlaidos socialiniam saugumui, kurios dėl išaugusio nedarbo gali padidėti daugiau nei prognozuota.

Portugalijos finansų ministras taip pat sakė matąs vis daugiau ženklų, kad šalis sugebės į rinkas grįžti kitų metų rugsėjį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų