REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominikas Strosas Kanas (Dominique Strauss-Kahn) pareiškė, kad politiniai oponentai, norėdami užkirsti kelią jam dalyvauti Prancūzijos prezidento rinkimuose, ėmėsi konspiracijos, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

D. Strosas Kanas sakė Didžiosios Britanijos laikraščiui "The Guardian", kad pareigūnai, susiję su prezidentu Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy), prisidėjo prie sąmokslo, kuriuo buvo norima suteršti tuomečio TVF vadovo vardą.

REKLAMA

Remiantis pranešimais, N. Sarkozi konservatorių partija galėjo neteisėtai perskaityti D. Stroso Kano asmeninius elektroninius laiškus, siųstus iš jo mobiliojo telefono.

D. Strosas Kanas tai dar kartą pareiškė esant nelengvam metui N. Sarkozi, kuris siekia būti perrinktas prezidentu per antrąjį balsavimo ratą, tačiau prognozės rodo, kad jį įveiks socialistų kandidatas Fransua Olandas (Francois Hollande).

D. Strosas Kanas dėl praėjusiais metais pateiktų kaltinimų seksualiniais nusikaltimais buvo priverstas atsisakyti planų dalyvauti prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau D. Strosas Kanas nepatvirtino, kad incidentas su kambarine Niujorko viešbutyje buvo sąmokslo rezultatas. Bet jis teigė, kad po šio įvykio susiklostę įvykiai buvo specialiai išprovokuoti siekiant jį viešai apšmeižti.

"Aš turbūt buvau politiškai naivus, bet tikrai nesitikėjau, kad jie gali nueiti taip toli (...). Aš nemaniau, kad jie gali surasti tai, kas mane sustabdytų", - sakė D. Strosas Kanas laikraščiui.

Pirmą kartą šiuos įtarimus pareiškė JAV žurnalistas Edvardas Džėjus Epsteinas (Edward Jay Epstein), kurio pranešimą apie galimą sąmokslą praėjusių metų lapkritį išspausdino "The New York Review of Books".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų