REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Barcelona“ klubo prezidentas Sandro Rosellas penktadienį oficialiai patvirtino, kad treneris Josepas Guardiola po šio sezono palieka katalonų ekipą, o jo pareigas nuo kitos sezono perims stratego asistentas 42 metų Francescas „Tito“ Vilanova, rašo goal.com.

REKLAMA
REKLAMA

2012–2013 metų sezoną „Barcelona“ komandos taktines schemas braižys J. Guardiolos asistentas Tito Vilanova. Jis išeinančio trenerio padėjėjo pareigas atliko pastaruosius ketverius metus ir kartu padėjo iškovoto 13 trofėjų.

REKLAMA

Naujo trenerio toli ieškoti neketino

„Barcelona“ klubo sporto direktorius Andoni Zubizarreta tvirtino, kad iš pradžių nepatikėjo J. Guardiola, kai šis pasakė norįs palikti komandą.

„Jis sakė, kad svarbiausia – tęsti žaidimą, – komentavo jis. – Paklausiau, kodėl šio darbo negalėtų tęsti Tito Vilanova? Jis analitiškas ir reprezentatyvus. Jis darbui atiduoda visą laiką iki kol eina miegoti ir turi asmeninių savybių, galinčių mums padėti. Visuomet ieškome pakeitimo savo namie. Turime Tito – tai paprasta. Todėl mums nereikia dairytis toli rinkoje.“

REKLAMA
REKLAMA

Apie savo eros pabaigą pasakė dar rudenį

„Man reikia susigrąžinti tą jausmą, kurį turėjau pradėdamas dirbti „Barcelona“ treneriu. Nesijaučiu toks pats, o „Barca“ to nenusipelnė“, – apie savo sprendimo priežastis penktadienį popiet per spaudos konferenciją kalbėjo J. Guardiola.

Strategas dėkojo žaidėjams, kuriuos treniruoti katalonui buvo malonumas ir garbė: „Diena iš dienos, tiek metų, jie viską, ką iškovojome, atliko patys.“ J. Guardiola prisipažino, kad apie savo eros pabaigą Barselonos komandoje buvo pasakęs vadovybei dar rudenį, tačiau dabar, kai „Barca“ neteko dviejų titulų, pats geriausias laikas apie tai paskelbti visiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketveri metai viename klube – amžinybė

„Po ketverių metų visi pavargsta. Naujasis treneris tikrai bus pajėgus duoti tai, ko aš jau nebegaliu, – kalbėjo strategas. – Tai nebuvo paprastas sprendimas, bet tikiuosi, kad žmonės supras. Prašau juos atleisti už pastarųjų savaičių nesėkmes.“

Jis tvirtino, kad visuomet norėjo trumpesnio kontrakto, nes „Barcelona“ lūkesčiai itin dideli. „Išgyvenau tai ir kaip žaidėjas, ir puikiai žinau, ką tai reiškia. Visuomet galvojau, kad ketveri metai klube – amžinybė“, – teigė J. Guardiola.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų