REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs bankininkas Stephenas Ridley nusprendė atskleisti tikrą ir nepagražintą darbo banke realybę. „Wallstreet Oasis“ forume jis pasakoja apie priežastis, kodėl nusprendė mesti bankininko profesiją ir tapti muzikantu.

REKLAMA
REKLAMA

Stephenas Ridley baigė vieną geriausių Didžiosios Britanijos universitetų ir iškart pradėjo dirbti Europos investicijų banko daugiausiai pajamų gaunančiame skyriuje.

REKLAMA

Jis teigia pasirinkęs darbą banke, nes norėjęs prestižo ir užvis labiausiai – pinigų. Tačiau suprato, kad pinigai laimės neatneša.

„Tiesą sakant, atrodo, kad pinigai nė vieno bankininko nepadarė laimingo. Nė vienas žmogus iš maždaug 200, kuriuos aš pažinojau banko sektoriuje, nebuvo laimingas. Nors visi jie gaudavo kelis kartus didesnį atlyginimą nei yra vidutinis šalies uždarbis.“

Pasak S. Ridley, darbas banke yra nepaprastai nuobodus ir neįtikėtinai sunkus. Jo darbas susidėdavo iš nesibaigiančių elektroninių laiškų, „Excel“, „PowerPoint“, susitikimų ir daugybės juodraščių apie dalykus, kurie jam visiškai nerūpėjo. Be to, sekinantys viršvalandžiai tapo kasdienybe.

REKLAMA
REKLAMA

„Dirbti 15 valandų per dieną būdavo minimalu, 16-17 valandų – normalu, daugiau nei 20 – dažna, o vieną du kartus per mėnesį reikdavo dirbti per visą naktį. Aš dirbdavau maždaug du savaitgalius iš keturių. Niekada nebuvau laisvas, visada turėjau savo „Blackberry“ su savimi ir dėl to niekada negalėjo atsitraukti nuo darbo.“

S. Ridley darbas buvo nuobodus, ir, pasak jo, taip pat jautėsi ir kiti 95 proc. darbuotojų. Golfą žaidžia ir strategijas kuria tik direktoriai, o kiti visą diena praleidžia prie kompiuterio. O atlyginimas, pasirodo, nebuvo toks didelis, kad atpirktų kančias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nors man ir mokėjo gerai, aš tikrai kas savaitgalį nepirkdavau spalvotų malūnsparnių, nesivoliojau dizainerių medžiagose, neišleisdavau 30 tūkst. svarų per vieną vakarą, neatostogaudavau egzotiškose vietose, kai tik nepatingėdavau užsisakyti privatų lėktuvą. Taip, esi aukščiau vidutinybės, bet vis tiek – daugiau mažiau vidutiniškas. Žinoma, gali nusipirkti „MacBook“ net nesvarstęs ir gali važinėti taksi, o ne autobusu. Tačiau tai viskas. Aš buvau nustebęs, kaip kukliai gyvena bankininkai, nepaisant viso ažiotažo, kuris juos supa. Jie yra viduriniosios klasės nuobodūs žmonės su neįdomiais gyvenimais ir neįdomiomis galimybėmis. Krūva moksliukų, kurie pakliuvo į narvą, padarytą iš pinigų, svajonių ir gobšumo.“

S. Ridley, išdirbęs 16 mėnesių, 2011 metais metė darbą, nežinodamas, ką veiks toliau. Šiuo metu S. Ridley bando laimę muzikuodamas. Jau įrašė pirmą albumą ir uždirba panašiai, kaip banke, tik dirba 9 kartus mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų