REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Masažas – malonumas ir nauda

Kad masažas naudingas ir sveikatai, ir grožiui – žino visi. Tai tarsi nerašyta taisyklė. Tačiau kuo jis padeda?

Kad masažas naudingas ir sveikatai, ir grožiui – žino visi. Tai tarsi nerašyta taisyklė. Tačiau kuo jis padeda?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Poveikis odai

Tiek atliekant gydomąjį, tiek kosmetinį masažą nuo odos paviršiaus pašalinamos negyvos ląstelės, ji lengviau aprūpinama deguonimi, pagerėja riebalinių ir prakaito liaukų veikla. Po masažo oda tampa švelni ir elastinga.

REKLAMA

Oda atlieka itin svarbia funkciją – jos paviršiuje yra daugybė receptorių, padedančių sąveikauti su aplinka. Oda dalyvauja medžiagų apykaitos ir imunobiologiniuose organizmo procesuose. Masažas – vienas efektyviausių metodų stiprinti šias funkcijas.

Poveikis raumenims ir širdžiai

Masažas didina darbingumą ir stiprina raumenis. Masažuojamame plote spartėja arterinė kraujotaka, todėl organizmui lengviau maitinti audinius. Masažas taip pat pagerina kraujo pasiskirstymą tarp raumenų ir vidaus organų. Masažo veikiamos paviršinės ir giluminės kraujagyslės tai susispaudžia, tai vėl išsiplečia – taip sumažėja arterinės didžiojo kraujotakos rato dalies pasipriešinimas, taigi palengvinamas širdies darbas.

REKLAMA
REKLAMA

Masažuojant pilvą mažėja arterinis kraujospūdis – toks masažas ypač rekomenduojamas sergantiems hipertonija. Priklausomai nuo masažo tipo, veikiami paviršiniai arba giluminiai organizmo audiniai. Tačiau masažas veikia ne tik liečiamą plotą, bet ir daugelį už šio ploto esančių organų bei sistemų.

Bendrojo masažo nauda

Atliekant bendrąjį masažą iš pradžių masažuojama priekinė kūno dalis (rankos, kojos, pilvas), paskui – užpakalinė. Taip vienu metu daromas poveikis dideliam receptorių plotui. Kaip tik todėl masažas išsiskiria itin naudingu terapiniu poveikiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visų pirma masažas teigiamai veikia nervų sistemą, ją nuramina. Pavyzdžiui, net labai susijaudinęs žmogus glostomas nusiramina, gali užmigti, jo miegas tampa gilesnis, ramesnis. Bendrasis masažas taip pat reguliuoja vegetatyvines organizmo funkcijas: kvėpavimą, kraujotaką, virškinimą, kraujo susidarymą. Masažuojant stimuliuojami termoreguliacijos procesai, gerėja medžiagų apykaita audiniuose.

Energingojo masažo nauda

Energingasis masažas (minkymas, trynimas, plekšnojimas) teigiamai veikia odą ir skatina susidaryti baltymų skilimo produktus, išskiria medžiagas, kurios, patekusios į kraujotaką, veikia nervų galūnes ir sukelia tam tikras organų ir jų sistemų reakcijas.

REKLAMA

Ar žinote, kad masažas...

...padės atsikratyti nemalonių minčių? Jis teigiamai veikia psichinę žmogaus sveikatą, kelia nuotaiką, šalina fizinius negalavimus. Stebuklingi prisilietimai prie kūno atitraukia nuo rūpesčių ir liūdnų minčių, o kenčiantiems nuo depresijos masažas padeda patekti į pozityvaus mąstymo zoną. Kasdienė įtampa ir emocinis stresas daugeliui žmonių – kasdienybė. Reguliarus masažas padeda atsiriboti nuo neigiamos patirties. Gydytojai pataria masažą kaip natūralų vaistą nuo nemigos, nuolatinio nuovargio, organizmo išsekimo.

REKLAMA

...mažina svorį. Masažuojant į organizmo ląsteles patenka daugiau deguonies, oda pradeda aktyviau „kvėpuoti“. Todėl masažas padeda išspręsti daugybę problemų. Jis stimuliuoja ir suteikia tonuso audiniams ir raumenims, spartina kraujotaką ir medžiagų apykaitą, o kartu padeda kristi svoriui.

...stiprina imunitetą. Masažas spartina gijimo procesus. Jo poveikis itin pastebimas pavasarį ir rudenį, kai žmogaus organizmas patiria stresą, tenka priprasti prie temperatūros pokyčių. Be to, masažas – tikrų tikriausia panacėja nuo streso, įtampos, neigiamo aplinkos poveikio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

...mažina celiulitą. Masažo nauda kovojant su „apelsino žievele“ – akivaizdi. Masažuojant tiesiogiai veikiamos probleminės zonos, kuriose sutrikę apykaitos procesai. Masažo poveikis dar labiau sustiprėja, jei yra derinamas su kitomis priemonėmis: specialiais kremais, reguliariais fiziniais pratimais, subalansuota mityba.

...efektyviausias dieną. Masažo specialistai pataria masažą atlikti nuo 8 ryto iki 23 valandos vakaro. Naktį organizmas persiorientuoja į ramybės režimą, taigi masažas, kuris vis dėlto yra ir fizinis krūvis, teigiamo efekto nesuteiks.

Kada masažuoti negalima? Jei kūno temperatūra pakilusi ar jaučiate ligos paūmėjimą, masažo atlikti nepatariama arba dėl to būtina pasikonsultuoti su gydytoju. Moterims per mėnesines patariama lepintis tik apykaklės srities, rankų, galvos masažu, o pilvo ir juosmens srities masažas nerekomenduojamas, nes sukelia kraujo pritekėjimą į dubens srities organus, taigi gali stipriai pagausėti išskyrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų