REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien prie Baltojo tilto buvo surengta akcija Černobylio atominės elektrinės tragiškam įvykiui paminėti.

REKLAMA
REKLAMA

Šią akciją organizavo Tautininkų sąjunga su Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriumi. Tiesa, praėjus 26 metams po nelaimės, uždegti atminimo žvakutę už žuvusius šioje avarijoje ar išėjusiems amžinybėn ankščiau laiko susirinko tik keliolika žmonių.

REKLAMA

Susirinkusieji akcentavo, kad po Černobylio nelaimės Vakarų šalys sustabdė atominės energetikos plėtrą. Sprogus atominei elektrinei Fukušimoje, Vokietija galutinai ir negrįžtamai atsisakė atominės energetikos, teikdama pirmenybę perspektyvesnei ir saugiai atsinaujinančiai išteklių energetikai, o Europos Sąjunga jau seniai remia atominių elektrinių uždarymą, o ne jų statybą.

Tuo tarpu, buvo piktinamasi, kad Lietuva daro atvirkščiai.

„Panašu, kad šios pamokos pamirštamos. Dabar Lietuvą bandoma apsupti branduoliniais reaktoriais iš visų pusių. Sprogus tik vienai iš trijų planuojamų atominių elektrinių dalis mūsų mažos šalies liktų negyvenama, o įvykus avarijoms visose trijose atominės elektrinėse Lietuva išnyktų kaip valstybė, o lietuvių tauta turėtų evakuotis“, - teigiama organizatorių išplatintoje rezoliucijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt pakalbino surengtos akcijos organizatorius apie tai, ką jie prisimena apie Černobylio katastrofą, kokios nelaimės pasekmės yra jaučiamos ir kas jiems kelia didelį susirūpinimą.

Balsas.lt taip pat ir pakalbino žmones apie tai, ką jie prisimina iš tos dienos, kai įvyko Černobylio avarija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų