REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„DNS Changer“ virusas paliks daugiau nei 350 tūkst. kompiuterių be interneto, teigia JAV Federalinių tyrimų biuras (FTB).

REKLAMA
REKLAMA

„DNS Changer“ yra virusas, kurį leido Estijos nusikaltėlių gauja, kol praėjusių metų lapkritį juos sugavo FTB, rašo „The Telegraph“. Virusas užkrėtė daugiau nei 500 tūkst. asmeninių kompiuterių.

REKLAMA

Virusas pirmą kartą buvo panaudotas 2007 metais. Įsibrovęs į žmonių kompiuterius jis be jų žinios generuodavo reklamų paspaudimus. Akivaizdūs viruso efektai buvo sulėtėjęs interneto ryšys bei išjungta antivirusinė sistema. Tačiau jis taip pat nukreipdavo kompiuterius į sukčių serverius.

Išjungus šį serverį, naudotojai būtų likę be interneto, tad FTB laikinai pakeitė jį tinklalapiu, kuriame galima pasitikrinti, ar kompiuteris turi virusą.

REKLAMA
REKLAMA

„DNS Cheker Page“ leidžia vartotojams pažiūrėti, ar jie turi virusą, ir jį pašalinti. Jis taip pat sustabdė viruso plitimą.

Dabar FTB nori išjungti šį serverį, nes jis jiems kas mėnesį kainuoja dešimtis tūkstančių JAV dolerių. Biuras pranešė, kad liepos 9 dieną išjungs tinklalapį ir galimai paliks 350 tūkst. vis dar infekuotų kompiuterių be interneto. 20 tūkst. jų yra Jungtinėje Karalystėje, o 85 tūkst. – JAV.

Skaičiuojama, kad iš apgavystės nusikaltėliai uždirbo 38,4 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų