REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniečiai, pamatę gatvėje stovinčią kabyklą su drabužiais, jau žino, kad tai populiarioji „Mainų spinta“. Mažesniuose miestuose toks reginys nėra įprastas, tačiau keistis drabužiais interneto portaluose jau tampa kasdienybe.

REKLAMA
REKLAMA

Domisi įdomia alternatyva

„Mainom? Gal kas patiko iš mano garderobo ir tiks tau?“ – tai pagrindiniai drabužių mainų interneto svetainėse prisiregistravusių asmenų klausimai. Įvairaus amžiaus žmonės siūlo pabodusius, dažniausiai vos kelis kartus dėvėtus drabužius, batus, aksesuarus keisti į jiems patikusius.

REKLAMA

Kartais būna nesėkmingų mainų. Nors nurodoma, kad daiktas beveik naujas, spalva nenublukusi, tačiau jį gavusiesiems kartais tenka nusivilti, nes nuotraukoje neperteikiama visa gaminio vertė, išvaizda. Tačiau dažniausiai mainai vyksta sklandžiai ir besikeičiantieji lieka patenkinti.

Užsienio šalyse drabužių mainai tapo vyraujančia tendencija, jie pamažu įsitvirtina ir Lietuvoje. Vis daugiau žmonių susidomi šia įdomia alternatyva ir įrodo, kad būti madingam įmanoma ir neperkant naujų apdarų.

REKLAMA
REKLAMA

Mainų dalyviai pažymi, kad taip galima ne tik sutaupyti, bet ir sumažinti besaikį vartojimą.

Teikia džiaugsmo

Jau pabandžiusieji tokiu būdu įsigyti drabužius tvirtina, kad tai teikia kur kas daugiau džiaugsmo nei vaikščioti po parduotuves. Mat mainai – ne tik pirkimas, bet ir bendravimas su įvairiais žmonėmis.

Mainų principas labai paprastas. Tereikia užsiregistruoti internete, įkelti nebereikalingų drabužių nuotraukas ir laukti, kol kas jais susidomės. Arba galima pačiam aktyviai ieškoti kitų narių skelbimų ir išsirinkti patinkamą gaminį. Tada prasideda derybos, o kai jau susitariama, paštu išsiunčiamas siuntinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartais labai pasiseka – nariai pasirodo esantys iš vieno miesto. Tada pasirinktą daiktą galima apžiūrėti ir pasimatuoti.

„Pradėjus mainytis drabužiais, mano mąstymas pasikeitė iš esmės. Nebereikia išleisti krūvos pinigų parduotuvėje už kokį nors daiktą. Nors man nebūtų sunku sumokėti kelis šimtus litų už patikusią suknelę, bet kai žinau, kad panašią ar net lygiai tokią pačią galiu gauti mainais į man nebereikalingą drabužį, tai nebematau prasmės vaikščioti į parduotuves“, – interneto portale tvirtina moteris.

Kita jai pritaria. „Jei turi nebereikalingų daiktų, verta juos išmainyti. Užuot juos giliai nukišusi į spintą arba išmetusi, galiu mainyti į tai, kas man pravers. O kitam galbūt reikia to, ką turiu aš“, – sako mainų mėgėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų