REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) priėmė galutines ir neskundžiamas nutartis, kuriomis patvirtino, jog Konkurencijos taryba pagrįstai pripažino, kad AB „Lietuvos draudimas“ ir UAB DK „PZU Lietuva“ sudarė konkurenciją ribojančius susitarimus.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos taryba tyrimo metu nustatė, kad bendrovės „Lietuvos draudimas“ ir „PZU Lietuva“ susitarė dėl bendro draudimo statybų sektoriuje (statinio projektuotojo ir rangovo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo), suderindamos draudimo įmokų apskaičiavimo, rizikos vertinimo tvarkas, taip pat minimalių įmokų dydžius bei komisinio atlyginimo išoriniams tarpininkams dydžius. Nors bendrojo draudimo susitarimai kai kuriais atvejais yra leidžiami, pagal Konkurencijos tarybos surinktus duomenis „Lietuvos draudimas“ ir „PZU Lietuva“ sudarytas susitarimas netenkino tokių susitarimų leidžiamumui keliamų griežtų reikalavimų.

REKLAMA

Teismas patvirtino Konkurencijos tarybos išvadą, kad tokiais veiksmais bendrovės pažeidė Konkurencijos įstatymo 5 straipsnį, draudžiantį konkurenciją ribojančius susitarimus tarp konkurentų.

Už pažeidimą bendrovėms paskirtos galutinės baudos: „Lietuvos draudimui“ – 360 tūkst. 270 litų ir „PZU Lietuva“ – 117 tūkst. 720 litų.

LVAT taip pat pirmą kartą patvirtino, kad tokiais įmonių veiksmais galėjo būti apribota prekyba tarp Europos Sąjungos valstybių narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų