REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prienų „Rūdupio“ klubas antradienį stos į pirmąją kovą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serijoje. Vienas šios ekipos lyderių Adas Juškevičius su portalu Krepsinis.net pasidalijo mintimis apie besibaigiantį sezoną, Kauno „Žalgirį“ bei kvietimą į nacionalinę Lietuvos rinktinę.

REKLAMA
REKLAMA

- Sezonas eina į pabaigą. Ar jau galima apibendrinti, koks 2011/12 metų sezonas buvo Adui Juškevičiui ir Prienų „Rūdupio“ komandai?

REKLAMA

- Šis sezonas gerokai sunkesnis, nei buvo pernykštis. Didžiulė žaidėjų kaita ir nepastovumas atsiliepė komandos rezultatams ir žaidimus. Visgi į sezono pabaigą viskas susistovėjo, susiformavo tikrasis mūsų komandos veidas ir pradėjome žaisti solidžiau.

Dabar laukia sezono finišo tiesioji ir mūsų tikslai nesikeičia - norime kovoti dėl prizinės vietos.

- LKL ketvirtfinalyje sulaukėte rimto pasipriešinimo iš Pasvalio ekipos. Kas padėjo lemiamose rungtynėse pakreipti įvykius jūsų komandai naudinga linkme?

REKLAMA
REKLAMA

- Visų pirma, tikriausiai labiau norėjome laimėti. Antra - namų arena - kurioje žaidžiame gerokai geriau, nei išvykose. Tai ir buvo pagrindiniai dalykai, nulėmę tokį rezultatą.

- Pusfinalyje laukia akistata su Kauno „Žalgirio“ ekipa, kurią sykį šį sezoną jau pavyko įveikti. Ko reikia „Rūdupio“ komandai, kad pabandytų pateikti sensaciją ir LKL pusfinalyje?

- Reikia to paties, kaip ir tose rungtynėse, kurias laimėjome: geros gynybos, gero pataikymo procento... Kalbant atvirai, „Žalgiris“ bus rimtai nusiteikęs ir dovanėlių tikėtis nereikia. Privalome žaisti taip gerai, kaip galime, ir pakovoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Žinant tavo sąsajas su Kauno klubu, tau pačiam žaisti prieš „Žalgirį“ yra ypatingos rungtynės?

- Kažko labai ypatingo nėra. Tiesiog žaidimas prieš aukščiau turnyro lentelėje žengiančias komandas mane labiau motyvuoja. Norisi parodyti, kad mūsų komandos negalima nuvertinti.

- Sezono pradžioje buvai laikomas realiu kandidatu papildyti „Žalgirį“, tačiau atsidūrei Prienuose. Nejauti apmaudo, juo labiau, kad prie „Žalgirio“ sezono eigoje prisijungė keletas jaunų žaidėjų?

- Tiesiog taip susiklostė aplinkybės. Kažkam jos buvo palankesnės, kažkam - ne. Jei taip atsitiko, vadinasi, taip ir tūrėjo būti. Reikia dirbti toliau ir žiūrėti į priekį.

REKLAMA

- Praėjusią savaitę buvai įtrauktas į Kęstučio Kemzūros paskelbtą išplėstinį Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą. Tau tai buvo netikėtumas?

- Man tai buvo labai malonus įvertinimas. Tiesa, didžiulio netikėtumo nebuvo, nes tikėjausi būti išplėstiniame sąraše. Jei atsiras galimybė parodyti save pasiruošimo cikle, sudalyvauti stovykloje, man tai bus naudinga patirtis.

- Kaip manai, kokios tavo galimybės patekti tarp tų penkiolikos, kurio bus pakviesti į pirmąją rinktinės kandidatų stovyklą?

- Nevertinsiu savo galimybių. Laikas parodys, kas ir kaip bus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų