REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas pradėjo svarstyti Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko Valentino Stundžio parlamentui pateiktas Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas, kuriomis numatoma sumažinti reikalavimus, taikomus mažos vertės pirkimams.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad šie pakeitimai padėtų išspręsti praktikoje kylančias problemas dėl viešųjų pirkimų reikalavimų taikymo kultūros, meno ir mokslo srities perkančiosioms organizacijoms.

REKLAMA

Teikiamu projektu numatoma atsisakyti pirkimo planų sudarymo mažos vertės pirkimams, nereikalauti Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimo norint pakeisti pirkimo sutarties, sudarytos atlikus mažos vertės pirkimą, sąlygas.

Taip pat planuojama nustatyti galimybę netaikyti atidėjimo termino, kai pirkimo sutartis sudaroma mažos vertės pirkimų atveju, bei įtvirtinti, kad perkančioji organizacija, atlikdama mažos vertės pirkimą, neprivalo suinteresuotų kandidatų ir dalyvių informuoti apie priimtą sprendimą sudaryti pirkimo sutartį ar preliminariąją sutartį, pateikti atitinkamos informacijos, kuri nebuvo pateikta pirkimo procedūrų metu, santrauką ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo projekte siūloma reglamentuoti, kad perkant prekes, paslaugas ar darbus supaprastintų pirkimų atveju pateikti pasiūlymai būtų vertinami remiantis ekonomiškai naudingiausio, mažiausios kainos ar pagal perkančiosios organizacijos pirkimo dokumentuose nustatytus su pirkimo objektu susijusius kriterijus.

Siekiant palengvinti supaprastintus pirkimus, pagal projektą numatoma kultūros paslaugų supaprastintus pirkimus atlikti pagal Vyriausybės arba jos įgaliotos institucijos patvirtintą tvarką. Aiškinamajame rašte pabrėžiama, kad sumažinti reikalavimai kultūros paslaugų pirkimams būtų taikomi visoms perkančiosioms organizacijoms (ne tik kultūros sektoriuje veikiančioms perkančiosioms organizacijoms), kurios įsigyja tokių paslaugų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal siūlomus teisės akto pakeitimus taip pat numatoma leisti teikti tik metinę ataskaitą už visus įvykdytus kultūros paslaugų pirkimus ir atsisakyti pirkimo procedūrų bei pirkimų ataskaitos apie įvykdytą arba nutrauktą pirkimo sutartį, atlikus kultūros paslaugų pirkimus. Be to, siūloma nustatyti, kad visus supaprastintus pirkimus, o ne tik mažos vertės pirkimus, galėtų atlikti Viešojo pirkimo komisija arba perkančiosios organizacijos vadovo paskirti darbuotojai.

Už įstatymo projektą po pateikimo balsavo 59 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė vienas parlamentaras. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas Seimo komitetuose. Preliminari svarstymo Seimo posėdyje data – gegužės 17 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų