REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Su galingu „Mitsubishi Lancer Evo IX“ parodomosiose ralio varžybose Maskvoje važiavusios Inesa Tuškanova (Rusija) ir Irina Jankvoskaja (Lietuva) bendroje įkaitoje užėmė 14-tą, o savo klasėje – 11-tą vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Dalindamasi įspūdžiais apie lenktynes I. Jankovskaja visų pirma pastebi, kad viską organizatoriai buvo apgalvoję iki smulkmenų, todėl nesijautė jokios įtampos.

REKLAMA

Įspūdingiausias, anot jaunosios šturmanės, buvo pirmas greičio ruožas, kuris vyko ledo arenoje. „Pirmą kartą mačiau tokį ruožą, netgi surašinėjome jį pėsčiomis, o kuomet išvažiavome su automobiliu, jis tiesiog slydo šonu. Man ši idėja pasirodė keista ir įdomi, tačiau buvo smagu“, ‒ su šypsena prisimena ji.

Parodomasis ralis, kaip ir galima buvo tikėtis, buvo pritaikytas žiūrovams: visuose greičio ruožuose įrengtos tribūnos, televizijos ekranai, todėl varžybas buvo galima patogiai stebėti iš arti.

REKLAMA
REKLAMA

Anot merginų, sportininkams skirtų šou elementų Maskvoje nebuvo, kitaip nei publikai, dalyviams tai buvo tikros varžybos. Nepaisant to, kad ralio pavadinime yra žodis „šou“, jos vyksta intensyviai kaip ir bet kurios kitos.

„Manome, kad mūsų ekipažas pasirodė puikiai. Ralyje dalyvavo ne naujokai, o tikri šio profesionalai, pasaulyje žinomi sportininkai, todėl ir 14-a vieta – puikus pasiekimas. Tai, kad per varžybas šiek tiek nukentėjo automobilis – liko antrame plane“, ‒ teigė pilotė I. Tuškanova.

Ekipažo šturmanė Irina dėkoja ir ekipažą palaikiusiems fanams Lietuvoje. Būdama vienintelė šaliai atstovaujantis mergina ji jautė atsakomybę ir siekė pasirodyti kuo geriau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prieš šį ralį treniravausi, tačiau tai vyko trasoje su sausa danga ir pats automobilis buvo paruoštas būtent tokioms sąlygoms, o važiuoti teko šlapiu asfaltu, ant kurio buvo daug smėlio ir žvyro, nes visi bandė „kirsti“ posūkius. Trasa nuolatos keitėsi ir kiekvienas posūkis darėsi vis kitoks. Reikėjo į tai atsižvelgti, nes pasikeistus kelio dangai, vairavimas tampa visai kitoks“, ‒ prisiminimais dalinosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų