REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadieniais nemaža dalis tauragiškių traukia į didįjį ūkinį turgų, tik jame perkantieji maisto produktus apsilanko kas šeštadienį. Vieni ieško pigesnių produktų, kiti – ūkininkų užaugintų, nors ir brangesnių. Pernai pavasarį įvedus kasos aparatus prekiaujantiems stacionariai halėje liko daug tuščių vietų. Tačiau „Tauragės kurjerio“ kalbinti pirkėjai teigė nė vienas negavęs kasos aparato čekio, nors jį privaloma duoti kartu su grąža. Kai kurie sakė matę, kad kasos aparatu nesinaudota, kiti teigė to nepastebėję, o dar kiti matė, kad buvo naudotasi kasos aparatu, bet čekio negavo, o prašyti nesiryžo.

REKLAMA
REKLAMA

Reikalą sužlugdė gandas

Parduotuvėse jau prigijęs įprotis duoti ir gauti kasos aparato čekį, o panorusi sužinoti, kokia padėtis su kasos aparatų čekiais turguje, mažai tepešiau – pirmą kartą atėjus buvo mažai perkančių ir parduodančių, todėl kažkuo besidomintis žmogus visiems krito į akis, o praėjusį šeštadienį reikalą sužlugdė gandas, kad „apsilankė mokesčių inspektoriai...“ Tik žuvimi prekiaujantis Petras T. buvo nuoseklus – aną kartą pas jį tyčia pirkau nemažai įvairių žuvies produktų. Prisistačiau ir parodžiau pažymėjimą, bet ir tai nepadėjo.

REKLAMA

– Daug pirkėjų, nėra kada su kasos aparatu žaisti, – paaiškino vyriškis.

Praėjusį šeštadienį, kiek mačiau, Petrui kasos aparato irgi neprireikė...

Galbūt dėl pasklidusio gando apie apsilankiusius mokesčių inspektorius kitų prekeivių kasos aparatai buvo „įdarbinti“. Tačiau beveik nuo visų kasos aparatų tįso čekių juostelės, kažkodėl jie pirkėjams nebuvo duodami, nors privaloma juos atiduoti kartu su grąža.

REKLAMA
REKLAMA

Atsisakė prekybos

Prekiaujantiems maisto produktais stacionariose vietose įvedus kasos aparatus Tauragės didžiojo ūkinio turgaus halė gerokai aptuštėjo – liko daug laisvų vietų, nes smulkiesiems perpardavinėtojams nebeapsimoka dirbti. Dėl kasos aparatų burnoja ir likusieji, nes aparatai nepigūs, jais naudojantis ilgiau užtrunka kiekvieno pirkėjo aptarnavimas, šaltuoju metų laiku jie stringa, nes halė nešildoma, tenka juos laikyti apklosčius.

– Stambesnių, sąžiningų prekiautojų kasos aparatai iš turgaus neišvijo, nors pelną sumažino. Bet turime su tuo taikstytis, nes neturime kito pragyvenimo šaltinio, patys susikūrėme šias darbo vietas, norime jas išsaugoti. Nors sumažėjo pelnas, kainų kelti negalime, nes didelė konkurencija, – aiškino viena prekiautoja, nenorėjusi, kad būtų skelbiama jos pavardė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tauragiškė Juzefa, ilgametė prekybininkė, halėje prekiaujanti Teresės Lelešienės iš Šakių rajono mėsos gaminiais, teigė, kad dėl kasos aparato bėdos nemato.

– Svarbiau, kad pirkėjai nepraeitų pro šalį. Mums gerai sekasi, dviese su Rasa vos spėjame suktis, – sakė ji.

Išties prie jųdviejų prekystalio buvo nutįsusi pirkėjų eilė, kaip ir prie jurbarkiškio Romo Pinaičio mėsos gaminių. Kodėl prie iš kitų rajonų atvežtų gaminių buriuojasi pirkėjai, o kai kurie pardavėjai beveik neturi ką veikti?

– Viskas priklauso nuo gaminių kokybės. T.Lelešienės šaltojo rūkymo gaminiai – kaip senoviniai, kaime pagaminti, o ne truputį aprūkyti, greitai gendantys, – aiškino Juzefa.

REKLAMA

Pirkėjai renkasi kokybę ir kainą

Halėje mėsa, mėsos ir žuvies produktai vienu kitu litu pigesni negu parduotuvėse, didesnis jų pasirinkimas, ypač žuvies gaminių, apsiperkantieji tik parduotuvėse gali pavydėti gaminių įvairovės ir mažesnių kainų. Prie latviška žuvimi prekiaujančios Ingos netirpo pirkėjų eilutė. Šaldymo vitrinoje – per dvidešimt įvairių žuvies gaminių. Tai įvairaus sūdymo silkė, yra ir dėžutėse suguldytos kažkada daugelio mėgtos „Ivasi“, silkės su spanguolėmis, su juodosiomis slyvomis, daugybė kitur neregėtų gaminių: kalmarų kotletai ir mišrainės, žuvų kukulaičiai drebučiuose ir t.t. Kainos įkandamos: kilogramas – nuo septynių iki penkiolikos litų.

REKLAMA

Algimantas, pirmą kartą čia apsipirkęs, sakė anksčiau pirkdavęs „Lignesos“ žuvies produktus. Šį kartą susigundė įvairesniais latviškais. Zofija teigė latviškus žuvies gaminius perkanti nuolat, nes jie skanūs, nebrangūs, labai didelis pasirinkimas. Inga, latviška žuvimi prekiaujančioje firmoje dirbanti tik pusmetį,  sakė, kad prekyba sekasi gerai. Šeštadieniais prekiauja ūkiniame turguje, kitomis dienomis – Petro Laugalio turgelyje Prezidento gatvėje.

J. Strikaitienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų