REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dingusių vaikų istorijos ir džiugina, ir šiurpina

Pastaruoju metu pasaulį stebina prieš keletą ar net keliolika metų dingusių vaikų istorijos. Visiško atsitiktinimo dėka skirtingose pasaulio pusėse į savo tikrąsias šeimas neseniai buvo sugrąžinti du prieš keletą metų dingę mažamečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Dingo su aukle

Teksaso valstijos (JAV) Fortvorto miesto gyventojos Auboni Čempion-Morin sūneliui tuo metu buvo 8 mėnesiai. Mažylis neretai būdavo irzlus, mat jam buvo pradėję kaltis pirmieji dantukai. Vieną vakarą motina sūnelį paliko krikštamotei Kraistalei Taner (26 m.), kuri jį buvo prižiūrėjusi jau ne kartą, ir išėjo susitikti su draugais. Prieš išeidama jį dar pabučiavo ir palinkėjo saldžių sapnų.

REKLAMA

Grįžusi namo, A. Čempion-Morin nerado nei mažylio, nei jo krikštamotės... Puolė skambinti visiems pažįstamiems, draugams, artimiesiems, susisiekė ir su K. Taner tėvais, bet šie dievagojosi nieko apie dukrą nežinantys. Nieko nelaukdama motina nuskubėjo į policiją.

Pradėjus kūdikio pagrobimo tyrimą, netrukus teko pripažinti, jog prieita aklavietė. Niekas daugiau nebuvo matę nei to kūdikio, nei įtariamos pagrobėjos K. Taner.

REKLAMA
REKLAMA

Metai bėgo, tačiau A. Čempion-Morin neprarado vilties susigrąžinti sūnų. Ji vylėsi, jog krikštamotė berniuką myli, jo neskriaudžia, augina kaip savą, ir svajojo, kaip vaikas sugrįžta į namus.

Vadino Murziumi

Praeitą vasarą San Augustino, esančio už 150 mylių nuo Fortvorto, policija sulaukė pranešimo apie jauną porą, kuri ne itin rūpinasi dviem savo vaikais. Nuvykus nurodytu adresu paaiškėjo, jog ta pora neveda savo vaikų į mokyklą, o vyresnįjį šaukia ne vardu, o tiesiog Murziumi.

Kai vaiko teisių pareigūnams kilo įtarimas, motina pradėjo painiotis ir niekaip nesugebėjo paaiškinti, kieno tas vyresnysis vaikas. Girdi, aštuonmetį berniuką ji prižiūrinti paprašyta kažkokios parke sutiktos moters, kuri žadėjusi vaiką pasiimti po poros mėnesių. Pareigūnai tuo nepatikėjo. Pasidomėję įtartina motina, kriminalistai apstulbo – pasirodė, jog tai ta pati Kraistalė Taner, ieškoma dėl vaiko pagrobimo!..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų balandžio 4-ąją A. Čempion-Morin po 8 metų vėl apkabino savo sūnų. „Žinojau, kad tokia diena ateis...“ – verkdama sakė ji.

Na o įtariamoji K. Taner, negalinti paaiškinti, kodėl pagrobė savo krikštasūnį, dabar sėdi už grotų. Jos teismas prasidės gegužės pabaigoje.

Pristatė kaip savą

Pernai visa Kinija susidomėjusi sekė mažojo Pengo, tėvų vadinto Le Le, likimo vingius.

Mažasis Pengas, kuriam tuo metu buvo 3 metai, iš savo namų kiemo dingo 2008 metų kovo mėnesį. Vaiko pagrobėją užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros – įraše matyti, kaip vyras už rankos nusiveda mažylį gatve. Tėvai metė visas jėgas sūnui surasti, tik paieškos buvo bevaisės. Vienas žurnalistas mažojo Le Le nuotraukas ir istoriją ėmėsi platinti internete, per socialinį tinklalapį. Bet laikas ėjo, o žinių apie mažylį vis nebuvo.

REKLAMA

Praėjus 3 metams nuo sūnaus dingimo jo tėvas sulaukė skambučio. Jaunas vyrukas pranešė matęs mažąjį Le Le už daugiau kaip 1000 kilometrų esančiame kaime. Tėvas tiesiog nepatikėjo. Juk tokių skambučių per ilgus paieškų metus būta ne vieno – vėliau paaiškėdavo, kad jie beverčiai. Vis dėlto šįkart viskas buvo kitaip – Le Le tėvams paskambinęs studentas atsiuntė jiems berniuko nuotrauką. Vos į ją pažvelgę tėvai bemat atpažino jau gerokai paaugusį Le Le.

Paaiškėjo, jog vaiką buvo pagrobęs vienas kaimietis, vardu Hanas. Tąkart atsivežęs vaiką į kaimą, jį savo žmonai ir visiems kaimynams pristatė kaip savo sūnų, susilauktą su meiluže. Primelavo, kad meilužė ketinanti ištekėti ir nebenorinti auginti jo vaiko, tad jam telikę jį parsivesti į savo namus. Hano žmona berniuku rūpinosi kaip savo vaiku.

REKLAMA

Netrukus Hanas į namus parnešė dar vieną vaiką – 3 mėnesių amžiaus mergytę, kuri, girdi, vieną dieną turėsianti tapti Le Le žmona. Hanas žmonai pasisakė mergaitę nusipirkęs už 137 dolerius.

Kodėl Hanas pavogė mažylį, jau niekas nesužinos – 2010 metais jis mirė nuo vėžio. Policija įtaria, jog Hanas, jau žinodamas apie savo nepagydomą ligą ir artėjančią mirtį, nenorėjo, kad jo žmona liktų vieniša, ir tikėjosi, jog užaugęs berniukas ja rūpinsis.

Tikriesiems tėvams sugrąžintas Le Le sakė, kad niekada nebuvo pamiršęs, jog yra pagrobtas ir auginamas svetimų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija dar aiškinasi, iš kur atsiradusi ta mažylė, kuriai jau 3 metai. Įtariama, kad istoriją apie jos nupirkimą Hanas taip pat galėjo išgalvoti, o vaiką tiesiog pagrobė. Jei mažylės tėvai nebus surasti, ją toliau galės auginti Hano žmona – ši pageidauja rūpintis mažyle ir ją užauginti.

Rado rūsyje

Vis dėlto ne visos istorijos baigiasi laimingai – kai kurie tėvai apie savo dingusius vaikus metų metus nesulaukia jokių žinių, o kiti galiausiai išgirsta tragiškas naujienas.

Ohajo valstijos (JAV) Limos miesto gyventoja Nikolė Kopler iš namų 1999 metais išėjo savo noru – tuomet būdama 13 metų, ji užsimanė išmėginti „laisvą gyvenimą“. Į namus ji niekada nesugrįžo.

REKLAMA

Prieš porą mėnesių Nikolės Kopler palaikai buvo rasti griaunant namą, kuris priklausė tokiam Glenui Fraeriui. Jis buvo teisiamas už vienos mergaitės išprievartavimą, bet nesulaukęs nuosprendžio 2002 metais nusižudė, būdamas 53 metų. N. Kopler kūnas buvo rastas rūsio sienoje išgremžtoje ertmėje, o asmens tapatybę pavyko nustatyti tik iš dantų. Neabejojama, kad ji buvo nužudyta.

„Kai tik išgirdau apie rastą mergaitės kūną, man širdis iškart pasakė, kad tai mano duktė“, – sakė Nikolės Kopler motina, su šeima gyvenanti Floridoje. Policija tiria įvykio aplinkybes.

REKLAMA

Kaltės neįrodė

Dvejų metukų Keilės Antoni dingimo istorija Ameriką padalino į dvi stovyklas. Pagrindinė įtariamoji, mergaitės motina Keisė Antoni, kuriai tuo metu buvo 22 metai, buvo apkaltinta tyčine žmogžudyste, tačiau prokurorams jos kaltės įrodyti nepavyko.

Iš savo namų Floridos valstijoje mažoji Keilė dingo 2008 metų liepą. Jos motina dėl vaiko dingimo nė nepasivargino kreiptis į policiją, o kai tai padarė jos pačios motina, Keilės senelė, ji negalėjo paaiškinti, kodėl net 31 dieną nepasigedo savo dukrelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keisė Antoni visaip išsisukinėjo – iš pradžių sakė, kad mergaitę pagrobusi kažin kokia auklė, vėliau tikino, jog duktė tiesiog dingusi, o ji pati mėginusi mažylę surasti savo jėgomis.

Mergaitės močiutė teigė, jog dukters mašinoje jau kuris laikas tvyro lavono kvapas, o anūkės niekas nematė daugiau kaip mėnesį.

Po pusmečio mažylės kūnelis buvo rastas netoli namų, miškingoje vietovėje, įkištas į šiukšlių maišą. Burna buvo užklijuota lipnia juosta.

Teisme Keisės Antoni advokatai tikino, jog mergaitė nuskendusi baseine, o jos motina, bijodama apkaltinimo nepriežiūra, tiesiog atsikračiusi kūno. Melavusi neva tik dėl to, jog vaikystėje esanti patyrusi seksualinę tėvo prievartą ir visas jos gyvenimas buvęs „ištisas melas“, nes ji niekam to nėra pripažinusi.

REKLAMA

Savo ruožtu prokurorai prisiekusiesiems aiškino, kad jeigu mažylė būtų nuskendusi, jai burna nebūtų buvusi užlipinta lipnia juosta. Negana to, po mažylės žūties motina ne gedėjo, bet linksminosi su draugais.

Šiaip ar taip, prisiekusieji nusprendė, kad teisiamoji dėl dukrelės žūties nekalta – ji pripažinta kalta tik dėl melavimo teisėsaugai.

Tebeieško Beno

Dar dviejų mažylių, dingusių šeimoms atostogaujant užsienyje, ieškoma jau ne vienerius metus.

Benas Nidhamas dingo dar 1991-ųjų liepos 24 dieną Graikijos saloje Kose. Čia jo motina Kerė viešėjo pas savo tėvus ir ketino netrukus persikelti iš Anglijos į Graikiją visam laikui. Ji jau buvo susiradusi darbą viename viešbučių, o savo 2 metų neturintį sūnelį palikdavo prižiūrėti seneliams.

REKLAMA

Vaiko dingimo dieną motina taip pat buvo darbe, o seneliai namo viduje pietavo. Vaiko močiutė vėliau tikino, kad nuo mažylio akis nuleidusi vos keletui minučių, ir šis dingęs iš kiemo. Vaiko paieškoms buvo mestos gausios pajėgos, tačiau jo surasti nepavyko.

Sūnaus paieškomis Kerė Nidham išleido dešimtis tūkstančių svarų sterlingų – samdė privačius detektyvus, nuolat keliaudavo kone po visą pasaulį, vos tik sulaukusi pranešimo, kad panašus į jos sūnų vaikas pastebėtas viename ar kitame krašte.

Paskutinį kartą mažasis Benas buvo pastebėtas dingimo dienos vakare vietinės parduotuvės darbuotojo – jis patvirtino matęs vyrą su dingusiuoju vaiku. Nei paslaptingojo vyro, nei Beno motinai surasti nepavyko iki šiol. Į Beno, kuriam šiemet turėtų būti 22 metai, paieškas įsitraukė net Holivudo įžymybės – aktorius Tomas Kruzas savo socialiniame tinklapyje platina nuotrauką, kuriame vaizduojamas jau suaugęs Benas. Jo fotorobotą pagal vaikystės nuotraukas sukūrė patyrę specialistai. Beno motina, su savo tuometiniu sugyventiniu ir dingusio berniuko tėvu susilaukusi antrojo vaiko, teigia tikinti, jog Benas atsiras, o kol kas ji nenuleisianti rankų. „Žinau, kad jis gyvas. Tikiu, kad jis netrukus bus surastas“, – sako Kerė.

Kad suras savo dukrelę, vis dar viliasi ir Madeleinės Maken, kuri iš savo lovelės dingo atostogaujant Portugalijoje, tėvai. Britai Keitė ir Garis Makenai siekia, kad 2007 metais iš viešbučio kambario prapuolusios keturmetės dingimo tyrimas būtų atnaujintas. Ir Portugalijos, ir Didžiosios Britanijos teisėsaugininkai mergaitės ieškojo kaip įmanydami, o įtariamaisiais buvo tapę net patys mažylės tėvai. Vis dėlto jokių Madeleinės pėdsakų nepavyksta aptikti iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų