REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Privatūs verslininkai 2011 metais Lietuvoje pradėjo įgyvendinti pradedančių verslų, dar vadinamų „startup'ais“, skatinimo programas. Viena tokių programų „StartupHighway“ šių metų vasarą Lietuvoje vyks jau antrą kartą. Praeitais metais šioje programoje buvo išvystyti 4 nauji verslai.

REKLAMA
REKLAMA

Verslo akseleratorius „StartupHighway“ - tai pradedančių verslų skatinimo programa, paremta mentorių konsultacijomis bei finansine pagalba pradedantiems verslą. Programos tikslas – intensyviai išvystyti verslą nuo idėjos iki pirmųjų pajamų ir pasiūlyti tolimesnės plėtros pagalbą. Kiekvieno projekto finansavimo mechanizmas yra ganėtinai paprastas. Atrinkta verslo idėja bus įvertinama 2 tūkst. eurų, o už kiekvieną projektą vystančios komandos narį – jų gali būti ne mažiau nei du (mokama bus ne daugiau nei už keturis) – bus išmokama po 3 tūkst. eurų. Maksimali investicijų suma, kurios gali tikėtis pradedantys verslininkai, yra net 14 tūkst. eurų (apie 50 000 litų). Už ją programos investuotojai numato prašyti iki 10 proc. akcijų steigiamuose įmonėse. Programos vadovas pabrėžia, kad tai nėra paskola - nesėkmės atveju pinigų nereikės atiduoti. Be to, patalpų nuomą bei kitas verslui būtinas paslaugas (teisines konsultacijas, buhalterines paslaugas, svetainės talpinimą) atrinkti programos dalyviai gaus nemokamai.

REKLAMA

Programoje gali dalyvauti ir jau veikiančios pradedančios įmonės – „StartupHighway" joms padės išplėsti verslą visoje Centrinėje ir Rytų Europoje bei lengviau būti pastebėtam tarp didžiausių šio regiono investuotojų.

Programa truks 13 savaičių. Pirmos 5 savaitės bus skirtos intensyviai mentorystei. Kiekvieną darbo dieną į programą atvyks keli mentoriai, kurie susitiks su kiekviena komanda atskirai. Mentoriai konsultuos komandas, padės išgryninti verslo modelį, pasidalins kontaktais ir kitais būdais padės verslams plėstis. Kitos 4 savaitės bus skirtos paties produkto ar paslaugos kūrimui / programavimui. Šiame etape komandos artimiau dirbs su mažesne mentorių grupe ir bus skatinamos bendrauti su potencialiai klientais. Paskutinis programos etapas bus skirtas produkto užbaigimui ir testavimui tarp potencialių klientų. Programa bus vainikuota investuotojų diena Lietuvoje, kurios metu jaunieji verslininkai pristatys savo idėjas potencialiems investuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Norintiems dalyvauti reikia:

Apgalvoti savo idėją ir suburti bent 2 žmonių, suprantančių ir tikinčių verslo idėja, komandą. Jei komandos nariai neturi patirties konkrečioje verslo srityje, nenusiminkite – pradedantiems verslininkams visos programos metu padės ir juos konsultuos daugiau nei 80 patyrusių verslininkų iš visos Europos.Iki 2012 m. balandžio 30 d. užpildyti paraišką dalyvauti „StartupHighway“ programoje (rengti atskiro verslo plano nereikia, užtenka aprašyti verslo idėją ir komandą).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų