REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmogaus teisių grupės ketvirtadienį pasmerkė Azerbaidžano žurnalisto, kuris filmavo pastatų griovimą sostinės Baku priemiestyje, sumušimą, už kurį atsakinga policija ir apsaugos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomo dienraščio „Zerkalo“ žurnalistas Idrakas Abasovas trečiadienį filmavo pastatų griovimo procesą valstybinei naftos ir dujų kompanijai SOCAR priklausančioje teritorijoje, kai apie 20 policijos ir apsaugos pareigūnų užpuolė jį, informavo žmogaus teisių grupės.

REKLAMA

I. Abasovas, kuris buvo sumuštas iki sąmonės netekimo, ir jo brolis, kuriam sužeista galva ir lūžo šonkaulis, nugabenti į ligoninę.

„Amnesty International“, „Human Rights Watch“ (HRW) bei Europos ir saugumo bendradarbiavimo organizacija ragino Azerbaidžano valdžią ištirti šį įvykį ir kaltiesiems įvykdyti teisingumą.

„Faktas, kad saugumo pareigūnai užpuolė I. Abasovą dienos šviesoje, kelia pasipiktinimą ir rodo nebaudžiamumą dėl žurnalistų puolimo Azerbaidžane“, – teigė HRW Europoje ir Vidurio Azijoje direktorius Hughas Williamsonas.

REKLAMA
REKLAMA

Azerbaidžane – Pietų Kaukazo valstybėje su 9 mln. gyventojų, kurių daugumą sudaro musulmonai, kitą mėnesį vyks „Eurovizijos“ dainų konkursas.

Šalies valdžia yra kritikuojama dėl gyventojų iškeldinimo ir namų griovimo siekiant daugiau laisvos vietos teritorijoje, kurioje gegužės 26 dieną vyks „Eurovizijos“ finalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų