• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

UEFA Čempionų lygos pirmosiose pusfinalio rungtynėse trečiadienį susitiko Londono „Chelsea“ ir „Barcelona“ ekipos. Pergalę, kiek netikėtai, šventė Roberto Di Matteo auklėtiniai, kurie į priekį išsiveržė po sėkmingos Franko Lampardo, Ramireso ir Didier Drogba kombinacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir tikėtasi, katalonai nuo pat mačo pradžios visiškai perėmė kamuolio kontrolę. Praėjus dvidešimčiai pirmojo kėlinio minučių rungtynių statistikoje žibėjo iškalbingi skaičiai: kamuolio kontrolė „Barcelona“ 71% – „Chelsea“ 29% ...

REKLAMA

„Mėlynieji“ pasirinko gynybinę, kontratakomis paremtą taktiką, tik tų kontratakų Roberto Di Matteo vyrams sukurti sekėsi ne per daugiausiai. „Barcelona“ gretose keletą gerų progų pasižymėti turėjo Cescas Fabregasas ir Lionelis Messi, tačiau „Chelsea“ vartų sargas Petras Čechas buvo savo vietoje ir patikimai „rinko“ jo link skriejančius kamuolius.

2-ąją pirmojo kėlinio pridėtinio laiko minutę, kai abi komandos jau ruošėsi pertraukai, aikštės viduryje iš L.Messi kamuolį perėmė Frankas Lampardas bei šį greitai perdavė Ramiresui. Ramiresas nieko nelaukdamas puikiu perdavimu „pavaišino“ į priekį nuskubėjusį Didier Drogba, o šis ramiai nuginklavo Victorą Valdesą. Še tau ir tikėk „skaičiukais“...

REKLAMA
REKLAMA

Antroji rungtynių pusė prasidėjo taip pat: „Barcelona“ ir toliau diktavo savo sąlygas, o „Chelsea“ futbolininkai kantriai gynėsi, laukdami katalonų klaidų skirstant kamuolį. 57-ąją minutę C.Fabregasas atliko puikų perdavimą Alexiui Sanchezui, tačiau Ashley Cole'o spaudimas čiliečiui neleido atlikti tikslaus smūgio ir Petro Čecho vartai vėl liko „sausi“.

85-ąją minutę šeimininkų persvarą galėjo padvigubinti Salomonas Kalou, tačiau šio smūgis Victoro Valdeso ginamiems vartams pavojaus nesukėlė. Trečiąją pridėtinio laiko minutę idealaus šanso neišnaudojo „Barcelona“ puolėjas Pedro Rodriguezas: po pakelto kampinio kamuolys atsimušė į „Chelsea“ vartų skersinį ir atšoko tiesiai Pedro Rodriguezui, tačiau ispano smūgiuotas kamuolys lėkė aukštai virš vartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Chelsea“ šventė svarbią pergalę. Atsakomoji komandų dvikova vyks balandžio 24 dieną Ispanijoje, „Camp Nou“ stadione.

UEFA Čempionų lygos pusfinalio pirmosios rungtynės:

Londono „Chelsea“ 1 – 0 „Barcelona“

45+2' [1-0] D. Drogba („Chelsea“).

TAIP PAT SKAITYKITE:

J. Mourinho: „Real“ turi patekti į Čempionų lygos finalą

UEFA Čempionų lyga: žvaigždėmis spindintis „Real“ krito Miunchene

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų