REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Aš esu už tai, kad ta tema būtų diskutuojama ir Lietuvoje. Labai džiaugiuosi, kad ta diskusija prasidėjo ir į ją įsitraukia ne tik medikai bei bažnyčios atstovai, bet ir žmonės. Jei žiūrėsime į žmones, kurie reiškia nuomonę internetinėje erdvėje, tai apie 60 procentų pasisako už“, – teigia Liberalų ir centro frakcijos atstovas Andrius Burba.

REKLAMA
REKLAMA

Jis kartu su keliais kitais parlamentarais įregistravo nutarimo projektą, kuriuo minėti klausimai būtų grąžinti į darbotvarkę. Anksčiau Seimas šį klausimą iš darbotvarkės kaip tik išbraukė.

REKLAMA

„Tiesiog įsiklausiau į žmonių nuomonę, atsižvelgiau į savo gyvenimo patirtį ir atlikau techninį darbą. Išanalizavau kitų pasaulio valstybių, nes jų (įteisinusių eutanaziją, – Balsas.lt) nėra daug, patirtį.  <...> Dar noriu atkreipti dėmesį, kad projektai buvo registruoti prieš pat pavasario sesiją, nes būtinai norėjau suspėti. Žmonėms tikriausiai nebuvo laiko su jais susipažinti, galbūt visiems buvo per daug didelė staigmena, ir klausimas iš darbotvarkės išbrauktas po kelių emocingų pranešimų, neparemtų jokiais argumentais. Labai tikiuosi, kad dabar parlamentarai bus labiau įsigilinę, ir leis bent pradėti diskusijas šiuo klausimu Seime“, – viliasi A. Burba.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras tvirtina, kad jo siūlomi teisės aktai padės išvengti galimų piktnaudžiavimų ir manipuliacijų bei savižudybių skatinimo.

Partijai „Tvarka ir teisingumas“ atstovaujantis parlamentaras Kęstas Komskis su iniciatyva ir toliau nesutinka. „Turiu ir asmeninės patirties. Kai mano sūnų buvo ištikusi nelaimė, tai išklausęs medikų tris kartus ėjau su sūnumi atsisveikinti, bet šiandien jis gyvas ir sveikas“, – pabrėžė politikas.

K. Komskis taip pat reiškė abejones, ar tokia iniciatyva atitinka katalikiškos šalies tradicijas ir sakė, kad tai gali skatinti savižudybes kaip reiškinį, pagal kurį Lietuva ir taip pirmauja Europoje.

Projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad eutanazija visiškai legalizuota (leidžiama tiek aktyvioji, tiek pasyvioji) Belgijoje, Liuksemburge bei Nyderlanduose.

Visą vaizdo konferenciją žiūrėkite čia:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų