REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pirmadienį paskelbė pasirengimo 2013 metų Europos čempionato atrankai planą. Anot nacionalinės komandos trenerio Lino Šalkaus, šiais metais komandoje bus daug naujų veidų.

REKLAMA
REKLAMA

Rinktinę išretino traumos

„Jauniname rinktinę, – apie kartų kaitą kalbėjo L. Šalkus. – Šiais metais nacionalinėje ekipoje jaunų žaidėjų bus dauguma. Jos taip pat turi pradėti žaisti. Laikas parodys, kas iš jų taps lyderėmis.“

REKLAMA

Rinktinės kandidačių sąraše dėl nuolat kamuojančių traumų neliko Agnės Abromaitės, Ivetos Šalkauskės, Rimos Valentienės, pailsėti paprašė Vaida Sipavičiūtė, dėl motinystės atostogų neįtraukta Milda Sauliūtė. „Visos jos mums labai praverstų, bet yra kaip yra“, – teigė treneris.

Lietuvos moterų rinktinė į pirmąją treniruočių stovyklą rinksis gegužės 10 dieną Palangoje, vėliau kelsis į Druskininkus, Vilnių ir Kauną. „Bus sužaistos devynios kontrolinės rungtynės, dalyvausime tarptautiniame turnyre „Kauno grūdų“ taurei laimėti. Laiko pasiruošimui nebus daug, tačiau tikslas vienas – patekti į Europos čempionatą“, – teigė L. Šalkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirengimas ir atranka – išbandymas

Į rinktinės kandidačių sąrašą įtraukta Vilniaus „Kibirkšties“ komandos lyderė Gintarė Petronytė tikino, kad nacionalinė komanda bus labai atjaunėjusi.

„Pasirodys tokios žaidėjos, kurių anksčiau net nebuvo kandidačių sąraše, o dabar jos turės šansą patekti į dvyliktuką. Visos jaunos, bet apie jokį kitą tikslą, kaip patekimą į Europos pirmenybes, nė kalbos negali būti“, – sakė ji.

Lietuvos moterų rinktinės administratorius  Valdas Gecevičius kalbėjo, kad tiek pasiruošimo laikas, tiek ir pačios atrankos rungtynės bus tikras išmėginimas mūsų šalies krepšininkėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dvi priežastys – Rusijos ir Prancūzijos šalių čempionatai baigiasi gana vėlai, todėl kai kurios žaidėjos vėluos į treniruočių stovyklas. Turėsime ne tik įtemptą pasirengimą, bet ir atranką – per nevisą mėnesį reikės sužaisti 8 rungtynes. Tai pareikalaus žaidėjų stiprių valinių savybių“, – aiškino jis.

Favoritai kol kas neaiškūs

2013 metų Europos čempionato atranką lietuvės pradės birželio 13 dieną Kauno sporto halėje rungtynėmis su Olandija. Algirdo Paulausko auklėtinių taip pat lauka akistata su Slovėnijos , Slovakijos ir Belgijos rinktinėmis.

REKLAMA

„Negaliu pasakyti, kaip atrodys kitos komandos. Daugiau medžiagos analizei turėsime tuomet, kai bus sužaistos kontrolinės rungtynės. Spėlioti, kas favoritai, nedrįsčiau. Įdomu, kaip kartų kaita atrodys kitose rinktinėse, o mums reikia žaisti“, – komentavo L. Šalkus.

Kalbėdamas apie daugiausia nerimo keliančias pozicijas treneris atkreipė dėmesį į ketvirtu numeriu rungtyniaujančias krepšininkes.

„O didžiausią pažangą mano akimis padarė Kauno rajono „Sirenų“ vidurio puolėja Kristina Alminaitė. Nustebino Gabrielė Gutkauskaitė  (Klaipėdos „Lemminkainen“), Greta Šniokaitė (Vilniaus „Kibirkštis“) ir Inesa Visgaudaitė (Klaipėdos „Lemminkainen“). Džiugu, kad į LMKL lygą grįžo G. Petronytė – čia ji gauna daug laiko žaisti, o tai tikrai jai pridės pasitikėjimo savimi“, – vertino L. Šalkus.

REKLAMA

TIK FAKTAI

Atrankoje į Europos pirmenybes dalyvauja penkios grupės po penkias komandas. Į finalinį etapą iš kiekvienos grupės pateks po dvi pajėgiausias komandas. 2013 metų Europos moterų krepšinio čempionatas vyks Prancūzijoje birželio 15–30 dienomis.

Lietuvos rinktinės kandidačių sąrašas: Aušra Bimbaitė (Kursko „Dinamo“, Rusija), Sandra Linkevičienė (Jekaterinburgo UGMK, Rusija), Kamilė Nacickaitė (Drekselio universitetas, JAV), Gabrielė Gutkauskaitė, Inesa Visgaudaitė, Julita Bungaitė (visos trys - Klaipėdos „Lemminkainen“), Greta Šniokaitė, Kristina Vengrytė, Gintarė Petronytė (visos trys - Vilniaus „Kibirkštis-Tichė-Iki“), Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, Eglė Tarasevičiūtė, Kristina Alminaitė (visos trys - Kauno r. „Sirenos“), Marina Solopova („Hainaut Basket“, Prancūzija), Mantė Kvederavičiūtė, Lina Pikčiūtė (abi - Kauno „Viči-Aistės“), Eglė Šulčiūtė (Stambulo „Galatasaray-Medical Park“, Turkija), Gintarė Mažionytė (Veterfordo koledžas, JAV), Giedrė Paugaitė (Monvilio USO, Prancūzija).

Lietuvos moterų krepšinio rinktinę bei šalies krepšinio federaciją (LKF) ir toliau rems įmonių grupė „KG Group“. Naują vienerių metų bendradarbiavimo sutartį pirmadienį pasirašė LKF prezidentas Arvydas Sabonis ir „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys. A. Sabonis sakė, kad „KG Group“ federaciją parems šešiaženkle suma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų