• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva skirs finansinę paramą Afganistano saugumo pajėgoms 2015 metais. Tokiam Užsienio reikalų ministerijos siūlymui pirmadienį pritarė Vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA

NATO ir JAV, siekdamos konsoliduoti Afganistane pasiektą pažangą saugumo srityje, ragina valstybes partneres neatidėliotinai suplanuoti ir patvirtinti finansinę paramą Afganistano nacionalinėms saugumo pajėgoms, kuri būtų teikiama nuo 2015 m. pradžios, kai bus užbaigtas atsakomybės už šalies saugumą perdavimo afganistaniečiams procesas ir iš Afganistano bus pasitraukę NATO ir kitų valstybių kariai.

REKLAMA

NATO šalys ir valstybės partnerės, dalyvaujančios Afganistano atkūrimo procese, skirs numatyto dydžio lėšas šios šalies saugumo pajėgoms išlaikyti. Šalys apie galimą finansinę paramą tarsis NATO užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrų susitikime Briuselyje balandžio 18–19 dienomis.

Planuojama, kad suteiktos lėšos bus administruojamos per atitinkamus fondus.

Prašymas finansuoti Afganistano nacionalines saugumo pajėgas remiasi svarbiais tarptautiniais sprendimais.

REKLAMA
REKLAMA

2010 m. NATO valstybių ir vyriausybių atstovai Lisabonoje kartu su Afganistanu nusprendė iki 2014 m. pabaigos laipsniškai perduoti atsakomybę už saugumą Afganistano kariuomenei ir policijai ir skirti daugiau išteklių jų mokymui bei aprūpinimui.

2011 m. gruodžio mėnesį Bonos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir Lietuvos atstovai, 90 valstybių ir 15 tarptautinių organizacijų patvirtino pasiryžimą teikti paramą Afganistanui įvairiose srityse, taip pat remti nacionalines saugumo pajėgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų