REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo pabaigoje – balandžio pradžioje įvyko dar viena grupinė Makalius.lt kelionė. Šį kartą du autobusai išvyko į Rygą. Kadangi Latvijos sostinėje teko būti jau ne pirmą kartą (filmuojant laidą ir kitomis progomis), galiu pasakyti, kad tai išties gražus ir gyvas miestas. Paprašėme keliavusių kartu papasakoti, ką veikė Rygoje. Tad, žodis jiems, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Linas K.

Nuoširdus ačiū, už tikrai šaunią kelionę ir daugybę smagių įspūdžių. Tikiuosi, neįgrysiu ir dalyvausiu visose kitose kelionėse su Makalium ir jo šauniąja komanda.

REKLAMA

Kelionės tikslas Rygoje buvo praleisti nuostabų laiką su šaunia kompanija bei atsipalaiduoti po sunkios darbo savaitės – išties nesitikėjom su kolega Andriumi, kad autobuse sutiksim tiek žavių dailiosios lyties atstovių – tai mus iškart, po puikaus penktadienio vakaro ir valandos miego, pozityviai nuteikė! Taigi, šis punktas išpildytas 100 proc.!

Rygoje pamatėmė visą senamiestį ir jo žavius objektus, t.y. gražų parką, kur plaukiojo labai alkani paukščiai... Matos, kad latviai kaip suvalkiečiai. Taip pat latvių pasididžiavimą ir turistų pamėgtą Laisvės statulą, apsilankėmė Radisson Blu viešbučio apžvalgos aikštelėje iš kur atsivėrė nuostabi Rygos panorama, be to išmaišėmė visas siauras senamiesčio gatveles skersai ir išilgai.

REKLAMA
REKLAMA

Be kita ko, atskleidus vakarinius įspūdžius, tenka pripažint, kad aplankiau net du klubus. Labai smagiai pasišokau bandydamas sugundyt striptizo šokėjas...

Patarimai išties gana smulkūs. Visų pirma, jeigu ketinate apsistoti senamiestyje, užsisakykite ne tik pusryčius, bet ir bent vieną vakarienę viešbutyje, nes kavinėse normalaus maisto kaina tiesiog žudo. Principai neleido mokėt už kepsnį 20 latų, t.y. 100 litų. Alaus kainos visur daugmaž vienodos, t.y. 2,5 – 3,5 latų, kas dar atleistina. Taip pat patarčiau aplankyti šalia Laisvės statulos esantį parkelį – tikrai gražus, o vasaros metu turėtų būti nuostabus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rasa P.

Kelionė tikrai patiko, net pasivaikščiojimams nepalankus oras nuotaikos negadino. Mūsų kelionės tikslas – turistinis, susipažinti su senamiesčiu, architektūra.

Daugiausiai klaidžiojome po senamiesčio gatveles (buvome susiplanavę maršrutą, tiksliau kokias įžymias vietas norime aplankyti). Pirmiausiai pakilome į Šv. Petro bažnyčios bokšto apžvalginę aikštelę. Pakilimas suaugusiems 3 latai, nuolaidos taikomos tik studentams su ISIC ir moksleiviams. Liftas kelia lėtai, matyt senas, aikštelė 72 m. aukštyje. Taip aukštai pūtė labai gūsingas ir šaltas vėjas, bet apžiūrėjome Rygą iš viršaus, pafotografavome, pirmosios nuotraukos darytos bokšte. 15 Lt už pakilimą nebuvo gaila, būvimo apžvalgos aikštelėje laikas neribojamas, liftas kyla ir leidžiasi kas 10 min. O matyti iš taip aukštai toli toli.

REKLAMA

Buvom prie ilgiausio Rygos pastato, Švedų sienos, Domo katedros (vyko koncertas, tad nepavyko po ją pasivaikščioti ir ji šiuo metu restauruojama iš išorės), Tris brolius (trys pastatai statyti skirtingais amžiais, kurių seniausias pastatytas XV amžiuje), Gildijų pastatus, mokslų akademiją, bažnyčias ir kita.

Labai patiko gatvės muzikantų pasirodymas – jaunuoliai persirengę senutėm grojo pučiamaisiais instrumentais Lady Gagos, The Beatles ir kitas populiariąsias pop dainas. Matėme, kad bendrakeleiviai filmavo jų pasirodymą – tikrai buvo šaunu!

REKLAMA

Visiems rekomenduojame apsilankyti ir pasigrožėti restauruota architektūra, jaukiomis gatvelėmis su spalvotais namais.

Viktorija G.

Rygoje lankiausi jau ne pirmą kartą, tačiau galiu drąsiai teigti, kad šis miestas yra išties žavus. Akį džiugina sutvarkytas senamiestis, mieste tvyranti „gyvybė“. Tiek dieną tiek naktį čia išvysi nemažą būrį žmonių. Be visų lankytinų objektų, šį kartą mūsų kompaniją labiausiai domino vakaro programa.

Užsukome į Turizmo informacijos centrą, darbuotojas bandė aiškinti, kur geriau apsilankyti, o po kelių minučių tiesiog nusišypsojo ir pasakė: „Žinote, senamiestyje klubai, barai yra taip arti vienas kito, kad net neverta labai kažkurio reklamuoti, tiesiog užeisite ir pasižiūrėsite. Įėjimas daugumoje nemokamas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbuotojo žodžiai buvo teisingi. Smalsumo apimti, pradžiai nukeliavome kiek toliau nuo senamiesčio, iki prie Radisson Blu esančio Essential klubo. Pastarajame yra kelios salės, tačiau įėjimo kainos nedraugiškos – vaikinams 7 latai, panelėms 5 latai. Nusprendėme, kad už katę maiše kiek per brangu. Patraukėme atgal į senamiestį, kur radome Scandal. Skoningai įrengtas, su teisinga muzika, daug apsaugos, simpatiškais jaunais ir nelabai žmonėmis ir dailia pusnuoge mergina šokančia ant baro stalo.

Prieš tai apsilankėme paprastesniame bariuke, pavadinimas, jei gerai pamenu, Karaoke, kur grojo klubinė muzika, ant specialios scenos šoko pusnuogės merginos, o įėjimas į barą buvo nemokamas. Žmonių neperdaugiausiai.

REKLAMA

Žinoma, per vieną pavasario vakarą (ir buvusių viešnagių metu) aplankėme nedaug klubų ar barų, tačiau, bendras vaizdas toks: trumpi sijonai, gilios iškirptės ir mažai kompleksų, gana susitvarkę vaikinai, daug užsieniečių; baruose savininkai žino, kaip daryti apyvartas, o lankytojai žino, kur galima išgerti alaus klausant muzikos ir žiūrint į besiraitantį užpakaliuką.

Specialių patarimų nedalinsiu, tiesiog paminėsiu, kad Ryga yra tas miestas, kur patiks visiems, nes čia yra gražios gamtos (su galimybe pasiplaukioti upe, pašerti antis, pasidžiaugti gėlėmis, fontanais), tikrai nuostabiai prižiūrėtos architektūros, įvairių muziejų, galybė barų, restoranų, klubų. Žodžiu, kiekvienam pagal skonį ir poreikius. Vienintelis dalykas – kainos. Maistas išties nėra pigus, tačiau neįmantrioje kavinėje už 15-20 litų žmogui pavalgyti įmanoma. Alaus puslitris klubuose kainuoja apie 3 latus, baruose apie 1,5 lato. Maisto prekių parduotuvėse kainos labai panašios į lietuviškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų