REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaunietis architektūros profesorius Kultūros ir meno premijos laureatas Jonas Minkevičius net neabejoja, kad šis būstų renovavimo procesas nuo pat pradžių buvo pasmerktas nesėkmei, tik valdžia to niekaip nenori pripažinti.

REKLAMA
REKLAMA

Dar blogiau – profesorius pranašauja, kad sovietmečiu statytų daugiabučių laukia katastrofa, o jų gyventojų – nepavydėtina ateitis, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Renovacija susijusi su žmonių psichologija, su didelėmis išlaidomis. Juk daugiabučiuose gyvena vidutines arba mažesnes pajamas turintys žmonės. Turtingesni išsikrausto. Tai susiję su socialinėmis problemomis. Iš čia ir emigracija, ir visa kita. Todėl niekas negali rasti išeities. Šachmatų kalba – patinė situacija“, – sako prof. Jonas Minkevičius.

„Kituose kraštuose daroma paprastai. Sukviečia reporterius, kino operatorius ir jų akyse visą kvartalą pakelia į orą. O žmonės gauna kompensacijas, visokias lengvatas. Tie seni kvartalai dažnai trukdo spręsti šiuolaikines socialines problemas, tai jos ir pasibaigia. Yra įrodyta, kad senuose kvartaluose ir kriminogeninė padėtis prasta. Bet tai sau gali leisti turtingos valstybės. O pas mus tam jokių galimybių, tai tik utopija. Atsakinga Aplinkos ministerija – be tikro finansavimo, iždas praskolintas“, – apgailestavo architektas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų