REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Skoningo humoro, kvapą gniaužiančių gaudynių ir kovos dėl išlikimo pilnas trileris „Sumautos atostogos Meksikoje“ (angl. „How I Spent My Summer Vacation“ arba „Get the Gringo“) jau pakeliui į Lietuvos kino teatrus.

REKLAMA
REKLAMA

Filmas „Sumautos atostogos Meksikoje“ neabejotinai patiks nuotykių ir veiksmo mėgėjams, mat scenarijų nepataikaudamas jokioms Holivudo normoms kūrė pats M.Gibsonas. Juostą režisavo Adrianas Grunbergas, dirbęs pirmuoju režisieriaus asistentu, kai garsus kino aktorius filmavo savo 2006-ųjų filmą „Apokalipto“.

REKLAMA

Naujajame, ilgai brandintame filme „Sumautos atostogos Meksikoje“ M.Gibsonas vaidina žmogų, kuris mėgaujasi gyvenimu prisidengęs slapyvardžiais. Tačiau po vieno iš savo nešvarių darbelių vyras patenka į pavojingą Meksikos kalėjimą, kur jam išgyventi padeda 9-erių berniukas. Planuotos atostogos gurkšnojant kokteilius ir mėgaujantis saule tampa tolima svajone, kai korumpuoti policininkai pavagia milijoninį M.Gibsono herojaus grobį. Netrukus vyrui tenka išmokti, kad padėtį valdo tas, kurio kišenėje slepiasi daugiausiai pinigų, už kuriuos „atostogų šalyje“ galima nusipirkti praktiškai viską.

REKLAMA
REKLAMA

Istorija įgyja dramatizmo, kuomet pačioje mafijos hierarchijos viršūnėje esančiam bosui prireikia kepenų persodinimo operacijos. Kaip tyčia, vienintelis tinkamas donoras – berniukas, jau spėjęs pelnyti M.Gibsono personažo palankumą.

Žaisminga, tačiau ironiška, o kartais ir žiauri juosta buvo filmuojama JAV Teksaso valstijoje ir Meksikoje, Verakruze. Didžioji filmo dalis nufilmuota Ignacio Allende kalėjime. Beje, ten, dar prieš M.Gibsonui pradedant filmuoti juostą, net buvo kilęs protestas. Kadangi pataisos įstaiga vis dar veikia, kalinių artimieji buvo pabūgę, kad dėl „Sumautų atostogų Meksikoje“ filmavimo, dalis tikrųjų kalinių bus perkelti į kitus kalėjimus. Tačiau vėliau nuogąstavimai nutilo, nes kaliniai didelių nepatogumų dėl M.Gibsono sumanymo nepatyrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, Verakruze, kur ir yra Ignacio Allende kalėjimas, M. Gibsonas filmavo ir filmą „Apokalipto“. Garsus aktorius ir režisierius yra paaukojęs 1 mln. JAV dolerių namų atkūrimui šiame regione, mat jis dažnai nukenčia nuo uraganų.

Žiūrovams nuo 16 metų skirtos juostos „Sumautos atostogos Meksikoje“ su M. Gibsonu premjera Lietuvoje įvyks gegužės 4 dieną.

Filmo „Sumautos atostogos Meksikoje“ anonsas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų