• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien LSDP pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius bei LSDP pirmininko pavaduotojas Justas Pankauskas lankosi Briuselyje, kur susitinka su Europos Parlamento pirmininku Martinu Šulcu, Europos Komisijos pirmininko pavaduotoju Joachimu Almunia, Europos Parlamento nariais bei nacionalinių parlamentų atstovais iš 20 ES šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu aptariamos išėjimo iš ekonominės krizės priemones, ekonomikos augimo ES šalyse skatinimas, darbo vietų kūrimas, ypač atkreipiant dėmesį į didelį jaunimo nedarbą. Viena iš susitikimo metu svarstomų temų – daugiametis ES šalių finansinis planas bei spartesnis finansinių sandorių mokesčio įvedimas, kuriam po ilgų atsikalbinėjimų galiausiai pritarė Europos dešinieji.

REKLAMA

„Didelį nerimą kelia esama ekonominė situacija ES šalyse, kadangi ekonomikos augimas 2012 m.  lėtės. Vienoje sudėtingiausių situacijų po Graikijos šiuo metu yra atsidūrusi Ispanija, kurios finansinė ateitis miglota, didelis nedarbas, ir visa tai gali pastūmėti kreiptis finansinės paramos, o tai būtų nemažas smūgis eurui, kadangi pagal dydį Ispanijos ekonomika užima penktąją vietą tarp ES šalių. Todėl būtų gerai, kad dar šiais metais Europos Vadovų Taryba priimtų sprendimus dėl ilgalaikės finansinės perspektyvos, nežiūrint į tai, kad derybas apsunkina Prancūzijos prezidento rinkimų kampanija“ – teigia LSDP pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis A. Butkevičius.

Diskusijų metu keliamas klausimas ir dėl darbo jėgos migracijos, kuri yra svarbus veiksnys kalbant apie ES šalių ekonomikos pulsą. „Tokios šalys kaip Lietuva dėl žmonių emigracijos stipriai nukraujuoja ekonominiu ir socialiniu atžvilgiu. Tarp ES šalių, sulaukiančių imigrantų turi būti svarstomas finansinio kompensavimo modelis, kadangi iš Lietuvos išvykę specialistai, dirbdami svečioje šalyje, atitinkamai prisideda prie jos BVP augimo, tuo tarpu Lietuvoje dėl jaunimo nedarbo ir emigracijos BVP sumažėja 4 – 5 mlrd. Lt.“ – teigia LSDP pirmininko pavaduotojas Justas Pankauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų