REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis konkursas „Šlovės laboratorija“ skelbia mokslo talentų paiešką ir kviečia dalyvauti projekto dalyvių atrankoje. Lietuvoje jau antrus metus rengiamas konkursas siekia patraukti mokslo idėjomis viešai norinčius pasidalinti tiksliųjų ir gamtos mokslų studentus, dėstytojus bei mokytojus ir meta jiems iššūkį: ar sugebėtų sudėtingą mokslinį klausimą atskleisti taip, kad suprastų kiekvienas?

REKLAMA
REKLAMA

Trys minutės – tokia svarbiausia „Šlovės laboratorijos“ sąlyga. Per šį laiką Lietuvos mokslo talentai turės kuo įdomiau ir suprantamiau pristatyti savo tyrinėjamą problemą, teoriją ar išradimą. Dalyvių kalbos bus vertinamos kompetentingų žiūri narių, o praėję dalyvių atranką, jie turės galimybę gebėjimus tobulinti komunikacijos ir viešo kalbėjimo kursuose, kuriuos ves patyrę Jungtinės Karalystės ir Lietuvos viešo kalbėjimo ekspertai. Konkurso finalas vyks gegužės mėnesį Vilniuje.

REKLAMA

Pasak renginį organizuojančios Britų tarybos projektų vadovės Lietuvoje Danguolės Kiznienės, svarbu apie mokslą kalbėti viešai – išėjus iš saugios universiteto ar mokslo bendruomenės aplinkos, kurioje visus vienija panaši mokslinė terminija.

Dalyvių atranka vyks balandžio 25 d. Kaune Lietuvos energetikos institute ir balandžio 28 d. VšĮ Saulėtekio slėnyje, Vilniuje. Norintys dalyvauti atrankoje kviečiami registruotis iki balandžio 24 d. Britų tarybos interneto svetainėje. Konkurso dalyviai gali būti ne jaunesni kaip nei 18 m. amžiaus, šiuo metu studijuojantys arba dirbantys mokslo, technologijų, inžinerijos ar matematikos srityje, ypač kviečiami dalyvauti – šių sričių mokytojai.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai į konkurso finalą patekę dalyviai trijų minučių kalboje pasakojo apie tokius mokslo stebuklus kaip biokonversija, šnekantys neuronai ir aiškino, kaip geologija keičia požiūrį į pasaulį. Daugiausia tarp pirmojo konkurso finalistų tąsyk buvo biochemikų ir fizikų, du gamtos mokslų studentai ir vienas matematikas.

Didžiulio susidomėjimo pasaulyje sulaukiantis konkursas prasidėjo 2005 metais Jungtinėje Karalystėje, Čeltenhemo mokslo festivalyje. Šiuo metu konkursas rengiamas jau beveik dvidešimtyje valstybių, tarp kurių Austrija, Graikija, Izraelis, Vokietija, Honkongas, Marokas ir Egiptas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų