• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taip nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), išnagrinėjęs buvusio FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus skundą, kuriame prašyta sustabdyti konkursą.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį LVAT atmetė buvusio FNTT generolo Vitalijaus Gailiaus skundą, pažymėjęs, kad Vilniaus apygardos administracinio teismo kovo 16-ąją paskelbta nutartis, kuria buvo atsisakyta taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę – stabdyti konkursą į FNTT vadovo vietą bei jo neiškeldinti iš tarnybinio buto, yra teisėta ir pagrįsta.

REKLAMA

Teismo nuomone,  grąžinimo į pareigas tvarka yra aiškiai apibrėžta įstatyme – Vidaus tarnybos statutas reglamentuoja neteisėtai atleisto pareigūno grąžinimą į vidaus tarnybą, nes sprendimo vykdymas būtų negalimas, todėl negali būti tenkinamas.

LVAT atsisakė tenkinti prašymo neiškeldinti iš tarnybinio buto, nepaisant to, kad buvęs generolas augina du nepilnamečius vaikus: „Pareiškėjo prašymas dėl šios reikalavimo užtikrinimo priemonės taikymo nesusijęs su  byloje pateiktais reikalavimais ir negali būti tenkintinas.“

REKLAMA
REKLAMA

Į tarnybą siekiantis grįžti V. Gailius teismo prašo priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką už kiekvieną darbo dieną nuo atleidimo iš darbo dienos (vasario 15 d.) iki teismo sprendimo įvykdymo dienos, taip pat į jo vidaus tarnybos stažą įskaityti laikotarpį dėl neteisėto atleidimo iš pareigų buvusį priverstinės pravaikštos laikotarpį.

Iš Lietuvos Respublikos jis taip pat teismo prašo priteisti dėl skundžiamų vidaus reikalų ministro ir Valstybės saugumo departamento neteisėtų veiksmų patirtą 500 tūkst. Lt neturtinę žalą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas kovo 16 dieną netenkino V. Gailiaus reikalavimo užtikrinimo priemonės, nes mano, kad ateityje, jeigu bus patenkintas jo skundas ir atsiras neigiamų pasekmių, tai esą neapsunkintų sprendimo vykdymo, o atsiradusi žala galės būti išieškoma įstatymo nustatyta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų