REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tirdama dvigubu teroro aktu įtariamo Anderso Behringo Breiviko bylą Norvegijos policija nustatė, kad šis norvegų radikalas praėjusį dešimtmetį su savo motina plovė pinigus ir tam buvo atsidaręs banko sąskaitų užsienyje, įskaitant Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Policija jau aptiko 14 sąskaitų, kurios gali būti susijusios su A. B. Breiviku. Be Lietuvos, tokios sąskaitos aptiktos Latvijoje, Estijoje, JAV ir dar trijose Karibų jūros baseino lengvatinių mokesčių šalyse, praneša „dn.no“.

REKLAMA

Kol kas nepranešama, kokias transakcijas A. B. Breivikas ar jo motina atliko Lietuvoje, tačiau teigiama, kad aktyviai naudojosi savo sąskaita Latvijoje.

A. B. Breiviko motina per apklausą prisipažino padėjusi sūnui legalizuoti apie 400 tūkstančių Norvegijos kronų (daugiau kaip 200 tūkstančių litų).

Policija nustatė, kad 2003 ir 2006 metais A. B. Breiviko sąskaitose užsienyje buvo apie 3,6 milijono Norvegijos kronų. Tuo laiku jis pardavinėjo internetu suklastotus atestatus.

REKLAMA
REKLAMA

„Padirbtų atestatų pirkėjai mokėdavo už dokumentus per „Pay Pal“, „E-Gold“ arba pervesdavo pinigus į A. B. Breiviko sąskaitą Latvijos banke. Po to jis pasiimdavo grynuosius Oslo bankomatuose, naudodamasis užsienio kredito kortelėmis“, – pranešė tyrėjai.

Kad nesukeltų įtarimų, A. B. Breivikas imdavo nedideles sumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų