REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

33-ąjį gimtadienį šiandien švenčianti maratonininkė Živilė Balčiūnaitė savaitgalį sulaukė liūdnos žinios - Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) iš naujo išnagrinėjo jos apeliaciją ir paliko galioti LLAF skirtą dvejų metų diskvalifikaciją. Tai reiškia, kad ji netenka ir 2010 metais Europos čempionate iškovoto aukso medalio.

REKLAMA
REKLAMA

Kad ir kaip būtų skaudu, sportininkė rankų nenuleidžia ir ketina įrodyti savo vertę. „Živilė aktyviai treniruojasi ir rudenį planuoja startuoti maratone. Dar nenusprendėme kur, bet tikrai užsienyje“, – Balsas.lt sakė bėgikės treneris Romas Sausaitis.

REKLAMA

Paklaustas, kaip jo auklėtinę paveikė ilgai trukusi dopingo byla, treneris teigė, kad nebuvo lengva: „Žmogus ne mašina. Žinote, pusantrų metų nežinomybė, bet pasirodo pasaulyje teisybės nėra. Ką, sportuojame, ruošiamės ir dabar mūsų pagrindinis tikslas – Rio de Žaneiro olimpiada 2016 metais.“

Priminsime, kad praėjusį penktadienį CAS atmetė visus sportininkės pateiktus argumentus ir patvirtino LLAF 2011 metų balandžio 5 dieną priimtą sprendimą – Ž. Balčiūnaitė diskvalifikuota dvejiems metams nuo 2010 metų rugsėjo 6 dienos iki 2012 metų rugsėjo 6 dienos. Tai taip pat reiškia, kad maratonininkė negalės dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA
REKLAMA

R. Sausaitis tvirtino, kad dėl Londono olimpiados didelio apmaudo nejaučia. „Londono olimpiada – ne jos. Čia oro sąlygos bus tikriausiai idealios, o jai visi bėgimai sekasi, kai būna didelis karštis ir drėgmė. Ir po Pekino 2008 metais galvojome, kad Londono olimpiada bus tokia – kiek įmanoma geriau sustartuoti, o tikrai gerų rezultatų jau reikėtų laukti iš Rio de Žaneiro žaidynių.“

Pati Ž. Balčiūnaitė bylos eigos ir galutinio sprendimo Lozanoje nekomentuoja – tiesiog nori visa tai ištrinti iš galvos ir susikoncetruoti į sportą. Ar tai reiškia, kad dopingo byloje vis dar kaltės nepripažįstanti Živilė deda tašką? „Kaip ir dedame tą tašką. Toliau – tiks sportas ir bėgimas“, – teigė R. Sausaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ž. Balčiūnaitės diskvalifikacija baigiasi šių metų rugsėjo 6 dieną. Kaip į sportininkę reaguos Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF)?

Jokios diskriminacijos negali būti jos atžvilgiu. Mūsų santykiai bus grynai dalykiniai. Jeigu pusantrų metų ją saugojome, o po to ji pradėjo kąsti mums į ranką, tai ypatingos meilės čia tikrai nebus, bet ji yra sportininkė, sieks rezultatų ir jeigu įrodys, kad yra pajėgi, džiaugsimės – trauksime į komandą ir deleguosime į varžybas“, – tikino LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų