• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai nuo šiol gali susigrąžinti dalį išleistų pinigų

Šiandien įprasta turėti lojalumo kortelėmis prikimštą piniginę, taip pat stengiamės sumedžioti kuo geresnę grupinio apsipirkimo nuolaidą. Nors akcijų daug, tačiau ir kainos kyla nesustabdomai. Ar yra naujų priemonių, sumažinančių išlaidas?

REKLAMA
REKLAMA

Laisvoji rinka Lietuvoje – realybė ar iliuzija?

Nors dabartinė Lietuvos rinka yra laisva, kartais pradedama abejoti ar neegzistuoja karteliniai susitarimai tarp didžiųjų šalies pardavėjų. Kai laisvojoje rinkoje kainą turėtų formuoti paklausa ir pasiūla, panašu, kad dažnai prekių ar paslaugų kainos svyruoja priklausomai nuo „oro temperatūros“.

REKLAMA

Portalo Cekiukas.lt vadovo Rinaldo Lazicko teigimu, kiekvienas laisvosios rinkos dalyvis turi nuspręsti, kiek mokėti už prekes ar paslaugas. „Verslas turėtų susikoncentruoti ties prekių ir paslaugų kokybės didinimu, o kainas tegul nustato patys pirkėjai. Šiandieniniame informacijos amžiuje atsiranda galimybės „balsuoti“ už kainas.“ – Balsas.lt naujienų portalui pasakojo R. Lazickas.

Nauja paslauga pagyvins rinką

Cekiukas.lt – aukciono pagrindu veikiantis portalas. Šio aukciono išskirtinumas – dalyviai neperka konkrečių daiktų ar paslaugų, tačiau nustato tam tikrų prekių grupių (pvz.: kosmetikos, drabužių, degalų, maisto, pramogų ir pan.) kainas. Kiekvienas pasiūlo tiek, kiek jis norėtų ir galėtų mokėti. Laimi tie, kurie pasiūlo daugiausia. Vėliau laimėtojas eina į bet kurią parduotuvę ir perka laimėtos prekių grupės prekes. Nuskenuotą čekį pirkėjas įkelia į Cekiukas.lt sistemą. Čekis patikrinamas, o pirkėjui grąžinamas išlaidų ir jo siūlytos kainos skirtumas.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad dalyvavimas aukcione yra visiškai nemokamas. Paklaustas, kaip Cekiukas.lt uždirba pelną, jei aukciono dalyviai nemoka dalyvio mokesčio, R. Lazickas atviravo: „Subursime didelę bendruomenę, o tada uždirbsime iš reklamos. Nemažą dalį pajamų skirsime aukciono laimėjimams padengti.“

Atveria duris verslui ir investuotojams

Cekiukas.lt atviras verslui ir priima pasiūlymus iš įmonių, kurios nori pristatyti save. „Galime aukcione parduoti konkrečios įmonės prekes ar paslaugas. Pirkėjai sprendžia kelti kainą ar ne, todėl jie priversti pasidomėti parduodamu produktu ar paslauga. Verslas gauna dvigubą naudą: išauga pardavimai bei padidėja įmonės žinomumas ir konkurencingumas“ – teigė R. Lazickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Cekiukas.lt portalas ieško investuotojų, kurie padėtų greičiau „užaugti“. „Ieškome Verslo Angelo dėl dviejų priežasčių: 1) reikalingos investicijos nėra labai didelės; 2) reikalinga eksportavimo patirtis“ – tvirtino vadovas. Paklaustas apie tolimesnius planus, R. Lazickas teigė, kad vienareikšmiškai ketina plėstis už Lietuvos ribų.

Užs.nr. 2049

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų