• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą planuojama asfaltuoti žvyruotas Panevėžio gatves. Tai grasina vėl sukelti panevėžiečių nepasitenkinimą, koks buvo įsiplieskęs prieš pusantrų metų asfaltuojant vienuolika žvyrkelių. Mat projekte nenumatyta įrengti įvažų į sklypus ir šaligatvių. Kodėl įvažiavimais į kiemus teks pasirūpinti patiems panevėžiečiams?

REKLAMA
REKLAMA

Pabrango trečdaliu

Šiais metais numatyta išasfaltuoti 33 gatves. Dar dešimt gatvių įvardijamos  rezervinėmis – jos bus tvarkomos, jei pavyks sutaupyti projektui skirtų lėšų. Labiausiai asfaltu turėtų džiaugtis „rožyno“ mikrorajono gyventojai. Jų kvartale planuojama išasfaltuoti 26-ias gatves.

REKLAMA

Gatvės asfaltuojamos už Europos Sąjungos paramą ir Savivaldybės lėšas. Tačiau tai kainuos gerokai brangiau nei buvo numatyta.

Paskelbus konkursą darbams atlikti mažiausia rangovų pateikta kaina siekė per 7,76 mln. Lt, tai yra maždaug 2 mln. Lt daugiau nei pagal rinkos vertę buvo apskaičiuota.

Išaugus kainai, Savivaldybei iš savo kišenės taip pat teks pridėti didesnę dalį – per 600 tūkst. Lt. Savivaldybės administracijos direktorės Kristinos Vareikienės teigimu, biudžete trūkstant lėšų, gatvėms asfaltuoti bus imama paskola.

REKLAMA
REKLAMA

Sąlygas diktuoja rangovas

Ar Savivaldybei leisti už europinę paramą asfaltuoti brangiau nei manyta, bus sprendžiama aukščiausiu lygmeniu – kaip elgtis perkančiajai organizacijai, jei rangovų siūlymai viršija planuotą finansavimą, pasak K.Vareikienės, svarsto ministerijos, ES paramą administruojančios agentūros ir Viešųjų pirkimų tarnyba.

Gavus pritarimą būtų pasirašoma statybos darbų sutartis su rangovu ir prasidėtų 33 gatvių asfaltavimas. Statybos ir statinių skyriaus vedėjo Andriaus Aukštakalnio teigimu, jei nebus gauta skundų dėl vykdomų viešųjų pirkimų konkurso, kelininkų gatvės turėtų sulaukti jau vasaros pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos Sąjungos lėšos gatvėms asfaltuoti buvo skirtos dar 2009-aisiais.

Miesto Tarybos nario Povilo Vadopolo teigimu, pernai gegužę, jam einant mero pareigas, Statybos ir statinių priežiūros skyriaus specialistai patikinę, kad jau vasarą prasidės darbai.

„Paskui paaiškėjo, kad techninio projekto dar net nėra parengto“, – tvirtino P.Vadopolas.

Kodėl buvo delsiama visus metus, miesto Tarybos nariams praėjusią savaitę vykusiame posėdyje Savivaldybės administracija neatsakė. K.Vareikienė tikino, jog nėra vėluojama – projektai rengiami ir rangovų paieškos vyksta taip, kaip reikia.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų