REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anderso Behringo Breiviko, įtariamo dvigubu teroro aktu, motina per apklausą prisipažino padėjusi sūnui legalizuoti apie 400 tūkstančių Norvegijos kronų (daugiau kaip 200 tūkstančių litų).

REKLAMA
REKLAMA

Tai sekmadienį pranešė Norvegijos žiniasklaida, kuria remiasi „RIA Novosti“.

Policija nustatė, kad 2003 ir 2006 metais A. Breiviko sąskaitose užsienyje buvo apie 3,6 milijono kronų. Tuo laiku jis pardavinėjo internetu suklastotus atestatus, rašo leidinys „Verdens Gang“. Ir ši prekyba buvo kur kas pelningesnė nei manyta anksčiau.

REKLAMA

„Padirbtų atestatų pirkėjai mokėdavo už dokumentus per „Pay Pal“, „E-Gold“ arba pervesdavo pinigus į A. Breiviko sąskaitą Latvijos banke. Po to jis pasiimdavo grynuosius Oslo bankomatuose, naudodamasis užsienio kredito kortelėmis“, – pranešama televizijos ir radijo kompanijos NRK tinklalapyje.

Kad nesukeltų įtarimų, A. Breivikas imdavo nedideles sumas. Kaip nustatė policija, jo motina šiuos pinigus dėdavo į savo sąskaitą, o vėliau grąžindavo sūnui.

REKLAMA
REKLAMA

„Per apklausą motina papasakojo, kad buvo atidariusi tris sąskaitas savo vardu. Ji taip pat prisipažino padėjusi sūnui išplauti apie 400 tūkstančių Norvegijos kronų“, – pažymi NRK.

Pasak „Aftenposten“, policija jau aptiko 14 sąskaitų, kurios gali būti susijusios su A. Breiviku. Jos yra septyniose pasaulio šalyse, tarp kurių, be jau minėtos Latvijos, – Lietuva, Estija ir JAV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų