REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priešingai ankstesniems pareiškimams, Musulmonų brolija, kontroliuojanti beveik pusę vietų Egipto parlamente, šeštadienį iškėlė savo kandidatą į prezidentus. Juo tapo Khairatas Al Shatteras, kuris yra organizacijos lyderio pavaduotojas ir vienas turtingiausių Egipto verslininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat yra Musulmonų brolijos iždininkas ir finansininkas.

Paskelbtame pareiškime Musulmonų brolija pažymi, jog pakeitė nuomonę, pasidomėjusi kitais kandidatais ir įsitikinusi, kad jos frakcija parlamente negali įgyvendinti „revoliucijos tikslų“.

REKLAMA

„Pasirinkome kovos dėl prezidento posto kelią ne todėl, kad trokštame valdžios, bet todėl, kad dauguma, kurią turime parlamente, negali įvykdyti savo uždavinių“, – sakė Musulmonų brolijos įsteigtos Laisvės ir teisingumo partijos lyderis Mohamedas Morsys.

508 vietų parlamente Laisvės ir teisingumo partija po pergalės per rinkimus praėjusių metų lapkritį turi 235 mandatus ir didžiausią frakciją. Jeigu K. Al Shatteras laimėtų gegužės mėnesį įvyksiančius prezidento rinkimus, anksčiau už įstatymo ribų veikusi Musulmonų brolija taptų dominuojančia politine jėga Egipte.

REKLAMA
REKLAMA

Bet tai tikriausiai sukeltų konfrontaciją su dabar valdančiais generolais, kurie perėmė valdžios vairą nuvertus prezidentą Hosnį Mubaraką.

Musulmonų brolijos sprendimui gali nepritarti ir liberalios bei pasaulietinės organizacijos, būgštaujančios, kad, sustiprinusi savo pozicijas, ji vykdys fundamentalistinį kursą. Iki šiol Musulmonų brolija vengė fundamentalistinės retorikos.

Islamistai jau dabar turi daugumą 100 žmonių darbo grupėje, rengiančioje naujos konstitucijos projektą. Tai kelia nerimą didelei Egipto krikščionių mažumai ir liberalams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų