REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su vadovybe dėl darbo užmokesčio nesutariantys Stanstedo oro uosto bagažo krovėjai nubalsavo už streiką per Velykas. Profsąjungos nariai pritarė siūlymui surengti trijų dienų streiką tarp Didžiojo penktadienio ir antrosios Velykų dienos. Tačiau derybos dėl streiko nutraukimo vis dar tęsiamos, skelbia profsąjunga GMB, kuria remiasi Britanijos spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovėje „Swissport Stansted“ dirbančių 150 bagažo krovėjų teigia, kad dėl pamainų pokyčių jų atlyginimas gali sumažėti iki 1 tūkst. svarų sterlingų. „Swissport Stansted“ skelbia, kad oro uostas veiks normaliai, ir keleiviai neturėtų keisti savo planų, nes jokių pertrūkių nelaukiama.

REKLAMA

„Swissport Stansted“ yra nusivylusi, kad GMB profsąjunga nusprendė skelbti streiką. Kompanija nori išvengti darbuotojų atleidimo. Pasiūlyti darbo laiko pakeitimai leis sutaupyti lėšų ir kompensuoti pajamų mažėjimą, o tai reikš, kad bus išvengta darbuotojų atleidimo, – sakė bendrovės vadovas Ričardas Prinsas (Richard Prince). – Mes nemažiname darbo užmokesčio. Mes nedidiname darbo valandų skaičiaus. Tiesiog prašome žmonių sutartas darbo valandas paskirstyti per penkias, o ne keturias darbo dienas per savaitę. Mes išsaugome darbo vietas“.

Savo ruožtu profsąjungos atstovas Geris Pyrsas (Gary Pearce) sakė, kad profsąjunga pateikė keletą alternatyvių pasiūlymų, tačiau kompanijos vadovybė esą atsisakė klausyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų