REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokį verdiktą paskelbė Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje 26 metų uostamiesčio gyventoja Viktorija Filiponenko kaltinama prieš dvejus metus pagimdžiusi dvynukus ir išmetusi juos į šiukšlių konteinerį.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį nutarė netenkinti prokurorų prašymo įkaltinti moterį 14 metų ir paskelbė kiek švelnesnį verdiktą – Viktorija Filiponenko, kuri kelis mėnesius slapstėsi nuo teisėsaugininkų Ispanijoje, turės kalėti vos dešimt metų.

REKLAMA

Nuteistoji privalės  sumokėti  13 714 litų Policijos departamentui, kurio pareigūnai vykdė jos pargabenimą iš Ispanijos. V.Filiponenko  Barselonoje.  Sulaikymo metu moteris vėl laukėsi, todėl perdavimo Lietuvai procedūra užstrigo. Praėjusių metų vasario 21 d. V. Filiponenko pagimdė dvynukes. Kaip vėliau žurnalistams ji pasakė, mergaitėms davė Viktorijos ir Gabrielės vardus. Mergaites globoja Ispanijos institucijos.

REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, V.Filiponenko  2009 metų  gegužę pagimdė du vyriškos lyties kūdikius ir išmetė juos į atliekų konteinerį. Vėliau naujagimių palaikus aptiko benamiai.

Ekspertai, aptikę kraujosruvų ant kaklo, nustatė, jog vienas kūdikis buvo pasmaugtas, o kitas gimė jau nebegyvas.

Teisiamoji  neigė žudžiusi savo pirmagimius. Teisme ji pasakojo, kad gimdžiusi vonioje ir jai niekas nepadėjo. Po gimdymo esą ji paprašiusi iš tuometinio draugo ir kūdikių tėvo vaistų. Pabudusi ryte ji rado išvalytą vonią. Kūdikių joje esą nebebuvo. Tą rytą moteris išėjo į darbą. Tačiau ši versija teismo neįtikino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visus devynis nėštumo mėnesius V.Filiponenko melavo artimiesiems. Apie tai, kad ji laukiasi neva nežinojo ne tik bendradarbiai, bet ir jos artimieji. Moteris nėštumo metu nesilankė ir pas medikus. Tai, pasak nuosprendį skelbusios teisėjos, rodo, kad V.Filiponenko nesirengė motinystei.

Psichologai, bendravę su V.Filiponenko, konstatavo, kad ji – emociškai nebrandi, vengia atsakomybės, nebrandūs buvo ir jos santykiai su tuomečiu partneriu.

Prokurorai, siūlę įkalinti moterį 14 metų, ketina skųsti nuosprendį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų