REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos valdžia ruošia šimtus karių į pamainą benzinvežių vairuotojams, kurie ateinantį mėnesį ketina streikuoti dėl darbo sąlygų, informuoja naujienų kanalas „Sky News“.

REKLAMA
REKLAMA

Kariuomenė ir policija ketina užtikrinti degalų tiekimą, kad šio nenutrauktų planuojama streikas. Britanijos vyriausybės narys Frensis Modas (Francis Maude) sakė, kad vyriausybė yra pasirengusi imtis priemonių, jei profsąjungos „Unite“ nariai nubalsuos už streiką. 2 tūkst. benzinvežių vairuotojų balsavimo rezultatų laukiama jau artimiausiu metu. Streikas gali būti surengtas balandžio 3 d.

REKLAMA

„Nors siekiama susitarimo, išmokome praeities pamokas ir esame pasirengę imtis priemonių ir sumažinti streiko pasekmes vairuotojams, pramonei ir ypač gelbėjimo tarnyboms, jei streikas įvyks“, – sakė F. Modas, paraginės minėtos profsąjungos narius bei jų darbdavius, įskaitant DHL ir BP, susitarti dėl streiko atšaukimo.

Vyriausybė yra pasirengusi pašaukti karių vairuoti benzinvežius, o policijos pajėgos turės imtis priemonių prieš mėginimus blokuoti kelius. „Unite“ praėjusį mėnesį paskelbė ketinanti apklausti savo narius, dirbančius septynioms stambiausioms Britanijoje degalų tiekimo kompanijoms, dėl streiko. 2 tūkst. profsąjungai priklausančių vairuotojų

REKLAMA
REKLAMA

„Unite“ nariai ketina streikuoti dėl, jų teigimu, „nesilpnėjančių puolimų“, susijusių su vairuotojų darbo sąlygomis. Profsąjungos generalinis sekretorius Lenas Maklaskis (Len McCluskey) sakė: „Jau daugiau nei metus desperatiškai siekiame užtikrinti tam tikrą stabilumą šiame sektoriuje ir raginame vyriausybę įtikinti darbdavius kartu rengti prasmingas diskusijas. Tačiau tai padaryti yra labai sunku. Tai skatina darbuotojų nusivylimą ir nerimą, jog jų niekas nesiklauso.“

Tikimasi, kad streiko atveju į gatves išeis tik pusė vairuotojų. Nors konnkreti data dar nepaskelbta, atsižvelgiant į tai, kad profsajunga apie savo planus turi pranešti prieš savaitę, numatoma galimų veiksmų pradžios data yra balandžio 8 ar 9 d. Vyriausybė tikisi, kad prieš prasidedant streikui eiliniai vairuotojai bus pasiruošę ir turės pilnus bakus degalų tam, kad gyvenimas šalyje nesustotų ir kuomet, kai šalis susidurs su laikimu degalų stygiumi.

Kadangi dauguma vairuotojų tokiu atveju linkę pildyti ne tik savo automobilių bakus, bet ir turimas talpas, dalis kurių nepritaikytos degalų laikymu, šalies gaisrininkų profsąjunga patarė tokius patarimus išsakusį F. Modą juos atsiimti, nes tai ženkliai padidintų gaisrų ir sprogimų tikimybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų