REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011-aisiais, visoje Europos Sąjungoje, savanoriškos veiklos metų minėjimas buvo viena iš priežasčių savo patirtį ir kompetencijas suvienyti visų – valstybinio, nevyriausybinio ir verslo – sektorių atstovams. Metams pasibaigus, kyla klausimas, kurlink artimiausioje ateityje turėtų judėti tarpsektorinis bendradarbiavimas, siekiant ir toliau plėtoti savanorystę? Kokie bendros veiklos trūkumai ir stiprybės per praėjusius metus išryškėjo?

REKLAMA
REKLAMA

Minėtųjų sektorių atstovai, kartu dirbę dėl savanorystės iniciatyvų ir jos teisinės bazės plėtojimo Lietuvoje, šiandien renkasi į Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) rengiamą Europos savanoriškos veiklos metų bei jiems skirtos Europos Komisijos parengtos ataskaitos aptarimą ir diskusiją „Savanorystė Lietuvoje: dabartis bei perspektyvos“.

REKLAMA

„Diskusijoje aptarsime, kaip LR Prezidentūros, Socialinės apsaugos ir darbo, Užsienio reikalų, Švietimo ir mokslo bei kitų ministerijų, nevyriausybinių organizacijų, tyrėjų, verslo atstovai bei aktyvūs visuomenės veikėjai mato savanoriškos veiklos pokyčius, kaip vertina pasiektus rezultatus ją plėtojant Lietuvoje ir ką galime bei turime daryti ateityje. Natūralu, kad pasibaigus 2011-iesiems metams, kuriems drauge paskyrėme daug bendro laiko ir jėgų, apibendrinsime pasiektus rezultatus ir dalinsimės siūlymais tarpsektoriniam bendradarbiavimui šioje srityje plėtoti“, - sako Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentė Loreta Senkutė.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje bus pristatyta Europos Komisijos ataskaita apie Europos savanoriškos veiklos metus, ES šalių narių patirtis dirbant su savanoriais, didinant savanoriškos veiklos prieinamumą ir skatinant jos plėtros galimybes Europos Sąjungoje ir atskirose šalyse narėse.

Minint 2011-uosius – Europos savanoriškos veiklos metus – Lietuvoje vykdyta gausybė savanorystę skatinančių ir plėtojančių veiklų bei iniciatyvų: sėkmingai įgyvendintas Europos vyrų krepšinio čempionatas „EuroBasket 2011“, prie kurio sėkmės prisidėjo daugiau kaip 1500 savanorių komanda, vykdytas konkursas „Savanoriškos veiklos sostinės“, skatinęs savanorystę šalies regionuose, įgyvendintas televizijos laidų ciklas „Savanorių biuras“, sukurti savanorių paieškos skelbimų portalai, surengta konferencijų, mokymų ir t.t. Vasarą, įsibėgėjus šių metų minėjimo veikloms, Lietuvoje priimtas Savanoriškos veiklos įstatymas – reikšmingiausias įvykis plėtojant savanorystę Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gruodį, baigiamajame savanoriškos veiklos metų renginyje Lietuvoje, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai pristatė duomenis, pagal kuriuos mūsų šalyje savanoriškais pagrindais veikiantys asmenys sukuria apie 1,5 proc. bendrojo vidaus produkto (apie 1,5 mlrd. litų).

Renginys „Savanorystė Lietuvoje: dabartis bei perspektyvos“ vyks trečiadienį, kovo 28 d. 13 val., Lvovo g. 25, Vilnius (TEO LT patalpose).

Renginį inicijuoja Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) – 1992 m. įkurta ir šiemet 20-ies veiklos metų jubiliejų švenčianti didžiausia nevyriausybinė jaunimo organizacija Lietuvoje. Tai skėtinė organizacija, šiuo metu vienijanti 63 nacionalines jaunimo organizacijas ir regionines jaunimo organizacijų sąjungas, o tai yra daugiau nei 200 000 jaunų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų