REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šešių vaikų motina, kuri visą savo gyvenimą maitinosi nesveiku maistu, reikalauja Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos finansuoti jos svorio mažinimo operaciją, praneša naujienų portalas dailymail.co.uk.

Šešių vaikų motina, kuri visą savo gyvenimą maitinosi nesveiku maistu, reikalauja Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos finansuoti jos svorio mažinimo operaciją, praneša naujienų portalas dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai Saros Agintos svarstyklių skalėpasiekė 210kg svorį, moteris nusprendė,  kad iš mokesčių mokėtojų pinigų jai galėtų būti skirta 14 000 svarų pašalpa skrandžio aplinkkelio operacijai, mat ji pati jau nebegali dirbti.

REKLAMA

43 metų moteris atskleidė, kad priaugdavo svorio po kiekvieno nėštumo, tačiau laikytis dietos jai buvo pernelyg sunku, o sportuoti per daug „skausminga“.36-38 drabužių dydį nešiojusi moteris priaugo tiek svorio, kad dabar norėdama atostogauti, ji privalėtų įsigyti tik sau du lėktuvo bilietus, nes į vieną vietą paprasčiausiai netilptų.

Sara augina 6 vaikus: Gemma (25 m.), Lauren (21 m.), Thomas (18m.), Sam (13m.), Hannah (12m.) ir Zoe (9m.) Jos vyras ir vaikai iš valstybės per metus gauna 17 000 pašalpos.

REKLAMA
REKLAMA

Iškart po pirmojo nėštumo, kai buvo 17-os metų, Sara labai pamėgo greitą ir nesveiką maistą. „Pusryčiams galėdavau suvalgyti stiklainį konservuotų svogūnų, 3 pyragaičius ir tris pakelius traškučių. Pietums - du kiaulienos muštinius su daržovėmis, po kurių sekdavo dar du milžiniški BigMac mėsainiai“,- pasakoja moteris, pasiteisindama, kad tuo metu valgė už du.

Pirmojo nėštumo metu ji išsiskyrė su vyru ir persikėlė į vieno kambario butą. Jau sverdama 100kg ji ėmė ieškotis darbo, tačiau nesėkmingai. Tai moterį dar labiau sugniuždė ir paskatino pulti į neviltį bei malšinti nuoskaudas maistu. 1990 metais, sulaukusi 21 metų ji svėrė 127kg.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus Sara sutiko kitą vyrą, su kuriuo persikėlė į didesnį butą bei pastojo antrą kartą. Moteriai tapo vis sunkiau kontroliuoti svorio augimą, o pastojusi trečią kartą priaugo dar daugiau kilogramų. Po dviejų metų ji jau svėrė 188kg.

Gydytojai įspėjo moterį, kad jai būtina mažinti suvartojamo maisto kiekį, tačiau tai padaryti jai buvo be galo sunku. Negana to, savo vaikus maitino taip pat greitu maistu. „Jie valgė tą patį ką ir aš. Man buvo lengviau paskambinti ir užsakyti maisto į namus nei gaminti pačiai.“

REKLAMA

Pamatyti moterį galite paspaudę čia.

1993 metais Saros vaikinas paliko ją dėl kitos moters ir ji buvo priversta išsikraustyti trečią kartą. Tačiau vieniša moteris išbuvo neilgai - po trejų metų ji sutiko dar vieną vyrą, Halbiną.

Po šešis mėnesius trukusio audringo romano pora galiausiai susituokė. Vestuvėms Sara nerado savo dydžio didelės suknelės, tad nusprendė dėvėti kelnes ir palaidinę. 1998 metais susilaukusi ketvirto kūdikio ji „išsipūtė“ iki 240 kg svorio. Ir nenuostabu, kiekvieną dieną ji suvalgydavo po 24 šokoladinius batonėlius.

REKLAMA

Sara prisipažino, kad bandė sportuoti salėje, tačiau po 5 minučių aktyvaus sporto ji pasijusdavo bejėge ir grįždavo namo, kur jos laukdavo dar nebaigtas traškučių pakelis. 1999 ji pagimdė penktąjį vaiką, o po keturių metų gimė ir šeštoji - Zoe. Moteris prisipažino, kad paskutiniaisiais nėštumo mėnesiais išgerdavo po 12 nedidelių „Heineken“ alaus skardinių per dieną, 50 per savaitę.

Šiuo metu moteris, sverianti 210 kg, ragina savo šeimą maitintis sveikai, o pati kenčia nuo artrito, diabeto, astmos ir tikisi, kad skrandžio aplinkkelio operacija padės atsikratyti bent dalies svorio.

„Aš neturiu pakankamai pinigų, kad leisčiau sau samdytis asmeninį trenerį ar pasidaryti svorio mažinimo operaciją. Man reikia valstybės pagalbos. Žinau, kad esu pati kalta, bet per savo nėštumus negalėjau liautis valgiusi“,- teigė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų