• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį „Windows Phone“ programėlių konkursą Lietuvoje laimėjo viešojo transporto bei gamtos saugojimo sprendimai „Autobusai“ ir „Apsaugok Gamtą!", pranešė „Microsoft Lietuva“.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad Lietuvos programuotojai konkursui sukūrė žaidimų, mokomųjų bei taikomųjų programų ir daugiau nei dvigubai padidino lietuvių sukurtų „Windows Phone“ programėlių skaičių. Visus konkurso dalyvių darbus galima nemokamai parsisiųsti iš „Windows Phone Marketplace“ programėlių parduotuvės. Kovo mėnesį ši parduotuvė duris atveria ir Lietuvos vartotojams.

REKLAMA

„Po konkurso programuotojai nekantriai laukia kito svarbaus įvykio – programėlių parduotuvės atidarymo Lietuvoje. Atviros „Windows Phone Marketplace“ durys Lietuvos programuotojams leis lengviau pasiekti savo programėlių tikslinę auditoriją – Lietuvos „Windows Phone“ vartotojus, todėl programėlių skaičius turėtų toliau augti“, – sakė „Microsoft“ programavimo technologijų ekspertas Tautvydas Dagys.

Keletą mėnesių vykusiame „Windows Phone“ programėlių konkurse iš viso pateikta 19 programėlių. Geriausius rinko konkurso komisija, sudaryta iš „Microsoft Lietuva“ atstovų, konkurso rėmėjų „HTC“ ir „AdDuplex“ bei „Windows Phone“ entuziastų iš www.wpcentras.lt portalo.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija išrinko 6 nugalėtojus, kuriems išdalinti daiktiniai prizai ir reklamos taškai „AdDuplex“ reklamos apsikeitimo tinkle. Šiuo metu programuotojų iš Lietuvos sukurtų „Windows Phone“ programėlių skaičius artėja prie 40-ies.

Pirmajame „Windows Phone“ programėlių konkurso etape laurus nuskynė Irmanto Motiejūno sukurta programėlė „Autobusai“. Šis nemokamas virtualus kelionių pagalbininkas gali surasti Lietuvos tarpmiestinių autobusų maršrutus, išvykimo laikus, kelionių atstumus, autobusų stotis ir kitą aktualią informaciją. Mėgstamiausius arba dažniausiai naudojamus autobusų maršrutus galima išsisaugoti telefone ir visada turėti po ranka. „Autobusų“ autorius programėlę išleido lietuvių ir anglų kalbomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinai tik lietuvių kalba į „Windows Marketplace“ buvo patalpinta papildomo konkurso etapo programėlė-nugalėtoja „Apsaugok Gamtą!". Šis programuotojo Andriaus Bogvilos sukurtas įrankis leidžia pranešti apie šiukšlinimą neleistinose vietose, degalų ar chemikalų išsiliejimą į vandens telkinius ar kitas gamtosaugos problemas. Programėlėje užregistruotus išsiųstus pranešimus tiria Baltijos aplinkos forumo komanda ir informuoja siuntėją kai problema yra nagrinėjama, būna išspręsta arba neišspręsta. „Apsaugok gamtą!" programėlė leidžia registruoti visoje Lietuvoje kylančias aplinkosaugos problemas.

REKLAMA

Visos šalies eismo informacija dalintis leidžia kito konkurso etapo antros vietos nugalėtoja –  programėlė „Weepin“. Su ja vairuotojai gali pranešti, kur kelyje susidarė kamščiai, vykdomi kelio darbai bei kur policija matuoja greitį. Apie transportą, tik viešąjį, buvo sukurta ir kitame konkurso etape „sidabro medalį“ laimėjusi programėlė „Stotelė“. Šios programėlės kūrėjas Juozas Kontvainis į „Windows Phone“ sistemą perkėlė Vilniaus viešojo transporto tvarkaraščių, stotelių ir atvykimo laikų sistemą. Konkurse taip pat buvo apdovanoti žaidimai „Anubis“ ir studentų sukurtas „Cobra tanks“.

REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, daugiau informacijos apie konkursui pateiktas „Windows Phone“ programėles skelbiama internete.

Lietuvos studentams „Microsoft Lietuva“ balandžio mėnesį rengs dvi „Windows Phone“ programėlių dirbtuves. Drauge su „Microsoft Student Partners“ programos dalyviais Lietuvos studentai Vilniuje ir Kaune dalinsis savo programėlių idėjomis ir profesionalų padedami mėgins jas realizuoti.

„Windows Phone“ programėlių dirbtuvės Kaune vyks balandžio 14-15 dienomis, o į Vilnių persikels balandžio 21-22 dienomis, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų