REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Vologodsko kalėjimo pabėgęs 25 metams už žmogžudystes nuteistas kalinys pasinaudojo turizmo agentūros ir ginkluotų bendrininkų paslaugomis. Paslauga jam kainavo 2 mln. rublių, rašo Nr2.ru.

REKLAMA
REKLAMA

Kalinys, praėjusios savaitės pabaigoje „holivudine“ maniera įvykdęs akiplėšišką pabėgimą iš kolonijos, lėktuvą legaliai užsisakė iš turizmo agentūros. Tai nustatė tardytojai, sulaikę patį bėglį ir jo ginkluotus bendrininkus. Įkalintas 25 metams už 4 žmonių nužudymą, nuteistasis Aleksejus Šestakovas pažadėjo bendrininkams du mln. rublių, telefonu savaitei rezervavo lėktuvą Mi-2, o jo ginkluoti bendrai privertė pilotus skristi į koloniją.

REKLAMA

Tarp A. Šestakovo bendrininkų buvo už neteisėtą prekybą narkotikais anksčiau teista 35 metų Tatjana Važalina ir anksčiau už plėšimą teistas 36-erių Aleksandras Rusakovas. Jie buvo sulaikyti, sulaikytas ir pats bėglys.

Kovo 22 dieną A. Šestakovas pabėgo iš Šeksninskaja kolonijos Nr.17. Iš lėktuvo, pakibusio virš kolonijos, buvo išmestas trapas, į kurį įsikabino nuteistasis, ir lėktuvas jį nuskraidino už kalėjimo teritorijos, kur jau negalėjo pasiekti sargybinių paleisti šūviai. Po to nusikaltėlis buvo įtrauktas į lėktuvą. Lėktuvą kriminalistai aptiko Vologdos pakraštyje. Jame buvo rasti nenukentėję pilotai. Jie papasakojo teisėsaugininkams, kad nusikaltėlio bendrininkai, grasindami ginklais, privertė jiems talkinti.

REKLAMA
REKLAMA

Prabėgus vos kelioms valandoms, bėglys buvo sulaikytas. Operatyvininkai rado A. Šestakovą mašinoje, kurią jie sustabdė. Nusikaltėlis buvo girtas, be dokumentų, turėjo granatą. Pasirodžius policininkams, jis ištraukė granatos žiedą ir šaukdamas „Leiskit man pasitraukti!“ metė ją į policininkus. Policininkai atšoko, mašina pajudėjo iš vietos ir jie pradėjo šaudyti į ratus. Nuaidėjus šūviams, automobilis sustojo. A. Šestakovas iššoko ir pradėjo bėgti netoliese stovėjusių garažų link. Bėgdamas jis atsišaudė. Policininkai jį sužeidė ir taip sulaikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po dviejų dienų buvo sulaikyti ir bendrininkai, padėję A. Šestakovui pabėgti iš kolonijos, kurioje jis jau praleido 10 metų iš jam skirtų 25. Po apklausos tardytojai sudarė pabėgimo schemą.

Pasinaudodamas mobiliuoju telefonu ir kitų žmonių pagalba, lėktuvo užsakymu ir skrydžio organizavimu užsiėmė pats A. Šestakovas. Jam talkino  35-metė T. Važalina, su kuria jis susipažino neoficialiai ir ilgą laiką susiskambindavo ir susirašinėjo. Pokalbiams su moterimi ir jos pažįstamu jis panaudojo ne mažiau kaip šešis telefono numerius. Už pabėgimo organizavimą bendrams jis pažadėjo 2 mln. rublių.

REKLAMA

Nusikaltėlis pats išsirinko lėktuvą (jo žodžiais, Mi-8 buvo per didelis, todėl jis pasirinko Mi-2), susitarė su lėktuvo savininkais, rezervavo lėktuvą dviem dienoms, su tolesne nuoma savaitei. Tam, kad bendrininkai galėtų pateikti į lėktuvą ir „įtikintų“ ekipažą padėti nusikaltėliui pabėgti, jis susitarė, kad lėktuvas atskris į artimiausią nuo oro uosto bazę. Lėktuvui aikštelėje netgi buvo specialiai nuvalytas sniegas. Visą paruošiamąjį darbą iš asmeninių lėšų, kurių kilmė tikslinama, finansavo pats nusikaltėlis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų