REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos vyriausybė sutinka nusileisti kitų euro zonos šalių reikalavimams padidinti Europos Sąjungos nuolatinio stabilizavimo mechanizmo (ESM) kapitalą, rašo žurnalas „Spiegel“.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalo teigimu, Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble nusileis kitų euro zonos šalių ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) reikalavimams ir nebeblokuos pastangų didinti ESM kapitalą.

REKLAMA

Iš pradžių buvo planuojama, kad 2012 m. vasarą nuolatinis stabilizavimo fondas ESM, kurio kapitalas siekia 500 mlrd. eurų, pakeis laikinąjį Europos finansinio stabilumo fondą (EFSF) su 440 mlrd. eurų kapitalu. Tačiau dabar vis labiau atrodo, kad abu fondai kurį laiką veiks paraleliai, straipsnio tekstą cituoja „Deutsche Welle“.

Kol kas neaišku, koks bus galutinis Europos stabilizavimo mechanizmo kapitalas. Šiuo metu svarstomi du variantai. Pagal pirmąjį, ESM planuojama padidinti iki 700 mlrd. eurų, pridėjus 200 mlrd. eurų, kurie EFSF fonde jau rezervuoti kaip finansinė parama Graikijai, Portugalijai ir Airijai. Iš pradžių buvo planuojama išduoti pažadėtą šioms šalims 200 mlrd. eurų sumą ne iš EFSF, o iš ESM. Antrojo varianto šalininkai siūlo susumuoti abiejų fondų kapitalus, taip bendras kapitalas būtų padidintas iki 940 mlrd. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų