REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

(Papildyta 13:34 val.) Policijos pareigūnai neigia viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad penktadienį Garliavoje prieš Kedytę ar kitus asmenis buvo naudota jėga, guminės lazdos ar kitokia prievarta.

(Papildyta 13:34 val.) Policijos pareigūnai neigia viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad penktadienį Garliavoje prieš Kedytę ar kitus asmenis buvo naudota jėga, guminės lazdos ar kitokia prievarta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liudininkų teigimu, pareigūnai, bandydami jėga išvežti Kedytę, panaudojo gumines lazdas – buvo sumušta mergaitė, jos senelė Laimutė Kedienė ir tėčio teta Audronė Skučienė.

REKLAMA

Į Garliavą dukros atvažiavusi paimti L. Stankūnaitė viena išvažiavo iš Kedžių namų. Nuo Kedžių namų pasitraukė ir policijos ekipažai.

Antstolei buvo leista vykdant teismo nutartį naudoti teisines prievartines priemones.

„Baisu, kas čia pas mus darosi. Čia grumiamasi, norima vaiką jėga atimti. Mergaitė verkia, laiko apsikabinusi Neringą ir nesutinka niekur eiti, ji nenori vėl atitekti pedofilams. Antstolė lupa vaiką iš Neringos rankų, mergaitė parkrito ant žemės. Tuoj ją policija šturmu pasiims. Žmonės, gelbėkit, darykit ką nors – juk Europoj gyvename“, – šaukdama ir verkdama sakinius telefonu naujienų agentūrai ELTA bėrė D. Kedžio bei N. Venckienės teta Audronė Skučienė.

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitės artimieji bei didelis būrys susirinkusių palaikančiųjų nesutinka, kad teismo sprendimas dėl mažametės perdavimo yra teisingas. Jie teigia organizuosiantys dideles akcijas (tarp jų – ir ilgalaikio badavimo) bei „dėl Lietuvoje mindomo teisingumo, dėl vaiko neapgynimo“ kreipsis į pasaulines organizacijas.

Penktadienio vidudienį prie mergaitės senelių namų Garliavoje susirinkusieji ar vietiniai gyventojai nedrįso aktyviai priešintis policijai, kurios čia kaip niekad anksčiau gausiai sugužėjo.

Apie 10 ekipažų Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų buvo suvažiavusios į vietą, kurioje ne vienus metus verda didelės aistros dėl tėvo netekusios mažametės likimo. Policija talkino antstolei Sonatai Vaicekauskienei, kuri vykdo Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą perimti mergaitę iš jos globėjos (oficialiai – buvusios) ir perduoti motinai L. Stankūnaitei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Kėdainių rajono apylinkės teismui priėmus galutinę ir neskundžiamą nutartį, kuria leidžiama L. Stankūnaitės dukrą iš N. Venckienės namų paimti prievarta, Garliavoje kilo sujudimas. D. Kedžio garbintojus sunerimti privertė nutartyje nurodytos aplinkybės, jog vaiką galima paimti ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. Socialiniuose tinkluose atsirado raginimai rinktis Garliavoje ir budėti prie N. Venckienės namų.

(Papildyta 12:36 val.) Laimutė Stankūnaitė su ją lydinčiais pareigūnais vėl paliko Venckų namus, mergaitė iš šį sykį liko viduje.

REKLAMA

Prie N. Venckienės namų susirinkę apie 40 žmonių, kurie stebi situaciją. Atmosfera Garliavoje įtempta, susirinkę žmonės sako jaučią nerimą.

(Papildyta 12:25 val.) Namo grįžusi NeringaVenckienė žurnalistams teigė, kad nuo pareigūnų kliuvo ir mergaitei.

Naujausiais duomenimis, Laimutė Stankūnaitė su apsauga vėl grįžo ir mėgina patekti į Venckų namus. Globėjai baiminasi, kad, megaitei puolus į isteriją, jos išvežimui gali būti pasitelkta greitoji pagalba, kuri suleistų jai raminančiųjų vaistų ir sukurtų jos sutikimo iliuziją.

REKLAMA

(Papildyta 12:02 val.) Laimutė Stankūnaitė su policijos pareigūnais išvyko iš Kedžių namų, mergaitė lieka viduje.

Pasak įvykio liudininkų, susistumdžius su pareigūnais, Drąsiaus Kedžio tetai Audronei Skučienei praskelta lūpa. Pareigūnų atsitraukimą nulėmė isteriškas mergaitės klyksmas, kad ji nenorinti išvažiuoti.

(Papildyta 11:47 val.) Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsakydama į judėjimo „Drąsiaus kelias“ kreipimąsi, pabrėžė, kad ginti vaiko interesus ir užtikrinti jo teisių apsaugą yra mūsų pareiga, kuri jokiu būdu negali būti paminta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė ne kartą yra išsakiusi poziciją, kad mergaitės interesai yra svarbiausia ir vaiko interesų apsauga turi būti garantuota, ir savo pozicijos nekeičia. Prievarta, pasak prezidentės, vaiko atžvilgiu netoleruotina.

To neleido daryti ir Kėdainių rajono apylinkės teismas 2012 m. kovo 22 d. nutartyje, kurioje teismas konstatavo, kad prievarta gali būti naudojama ne prieš vaiką, o pašalinant kliūtis sprendimui įvykdyti.

Laikinoji mergaitės globėja Neringa Venckienė telefonu šiuo metu neatsiliepia

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMA

Penktadienį priešpiet Laimutė Stankūnaitė dar kartą atvyko į Kedžių namus Garliavoje susitikti su savo aštuonmete dukra.

Tai – jau ketvirtasis L. Stankūnaitės ir dukros pasimatymas šią savaitę. L. Stankūnaitė siekė, kad pasimatymai vyktų neutralioje aplinkoje, tačiau visus kartus susitikimai vyko Garliavoje, Kedžių ar laikinosios mergaitės globėjos Neringos Venckienės namuose.

Ketvirtadienį teismas priėmė sprendimą, leidžiantį jėga paimti iš N. Venckienės jos globotinę, tad neatmetama galimybė, kad mergaitė jau šiandien gali būti perduota motinai.

REKLAMA

Į Klonio gatvę atvyko keli policijos visureigiai ir mikroautobusai. Iš automobilių išlipo būrys policininkų. Gatvėje matyti kelios dešimtys pareigūnų. Kedžių kieme jie suformavo tunelį, kuriuo galėtų išeiti L. Stankūnaitė su vaiku. Pareigūnai užblokavo Klonio gatvę.

Penktadienį, L. Stankūnaitės susitikimo su dukra metu,  sveikatos problemomis ėmė skųstis Drąsiaus Kedžio motina Laima Kedienė, jai žadama kviesti medikus.

Balsas.lt primena, kad Kėdainių rajono apylinkės teismas  tenkino antstolės S. Vaicekauskienės ir leido D. Kedžio ir L.  Stankūnaitės dukrą paimti iš Kedžio tėvų namų Garliavoje prievarta,  panaudojus jėgą prieš asmenis, kurie trukdys tai daryti. Ši nutartis yra neskundžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nutartį perduoti mergaitę motinai L. Stankūnaitei  pernai gruodžio 16-ąją priėmė Kėdainių rajono apylinkės teismas.  Tačiau iki nurodytos datos – gruodžio 30-osios – sprendimas nebuvo įvykdytas mergaitei esą nepanorus vykti pas mamą. Sprendimo perduoti mergaitę motinai N. Venckienė nevykdo iki šiol.

Taip pat skaitykite:

Teismas leido iš N. Venckienės prievarta paimti L. Stankūnaitės dukrą


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų