REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 19-23 dienomis Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinėje mokykloje vyksta Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) organizuojamas tarptautinis projektas „Jaunimo idėjos Europai“, kurio metu mokiniai bendradarbiauja kuriant novatoriškas idėjas Europos ateities energetikos ir aplinkosaugos klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis projektas visiems mūsų klasės mokiniams atvėrė akis, kad vienas žmogus gali daug ką pakeisti, kad būtų saugu ir gera gyventi Lietuvoje, o jeigu tokie aktyvūs ir tai suprantantys žmonės susiburia kartu – galima pakeisti ir visos Europos energetinę ir aplinkosauginę politiką – ką mes ir stengėmės padaryti“ – džiaugėsi projekto dalyvis Virgilijus Bukevičius.

REKLAMA

Projekto metu mokiniai parengė veiksmų planą, kuriame įtvirtino savo viziją būsimai Europos energetinei ir aplinkosauginei politikai ir kuris kartu su 26 ES valstybių planais bus perduotas ES Pirmininkaujančiai šaliai – Danijai ir kitoms ES institucijoms.

Lietuvoje projekto rezultatai ir mokinių sukurtas veiksmų planas „Nauja energija Europai“ bus pristatytas šiandien, kovo 23 d., 13:30 val. atviroje spaudos konferencijos metu BNS konferencijų centre (Jogailos g. 9/1, Vilnius). Spaudos konferencijoje – diskusijoje dalyvaus Seimo narė Agnė Bilotaitė, jaunimo nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Robert Bosch fondo finansuojamas tarptautinis projektas „Jaunimo idėjos Europai“ jau įkvepė daugiau 1500 jaunų žmonių iš 27 ES valstybių aktyviai formuoti Europos energetinę politiką, aptariant ir plėtojant idėjas, kuriant planus, siūlant problemų sprendimo būdus, kad Europa įgyvendintų strategijos “Europa 2020" tikslus - žalia, ekologiška, atsinaujinančios energijos Europa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų