• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 15 d. baigėsi terminas, iki kurio buvo galima pateikti dokumentus, siekiant dalyvauti  LR Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) paskelbtame konkurse dėl leidimo naudoti 2500−2560 ir 2620−2680 MHz radijo dažnių juostas viešiesiems radijo ryšio prieigos tinklams diegti ir radijo ryšio prieigos paslaugoms teikti. Vakar trims Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriams buvo paskirti 2500−2560 ir 2620−2680 MHz radijo dažniai.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau turėjęs ketinimų dalyvauti šiame konkurse Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) dokumentų nepateikė.

REKLAMA

Bendrovė nedalyvavo konkurse, nusprendusi, kad 20 MHz pločio dvipusės radijo dažnių juostos ištekliai ir panaudojimo galimybės pernelyg ribotos, todėl šiuo metu neatitinka Telecentro poreikių, sakoma Telecentro išplatintame pranešime.

„20 MHz dvipusę juostą galima panaudoti diegiant įvairias mobiliojo ryšio technologijas, taip pat ir tas, kurias mes naudojame savo tinkle, tačiau siūlomi šio dažnio ištekliai yra per maži, kad būtų reikšmingi ir lemtų esminius pokyčius.

REKLAMA
REKLAMA

Savo tinklo plėtrai mes naudojame panašų pagal sklidimo savybes 3,5 GHz dažnį, kurio galimybės dar toli gražu neišsemtos – plačiajuostis 4G „WiMAX“ ryšys veikia jau daugiau nei 80 Lietuvos miestų ir gyvenviečių, jis netrukus aprėps visus savivaldybių centrus ir toliau bus plečiamas, be to, mes vieninteliai rinkoje be jokių išlygų neribojame mobiliuoju internetu siunčiamų duomenų srauto.

Apsisprendę nepretenduoti į šiuo metu rinkai pasiūlytą dažnį, mes pasilikome galimybę dalyvauti kituose RRT konkursuose ir laimėti kitus, mūsų poreikius atitinkančius dažnius“, – sakė Telecentro generalinis direktorius Gediminas Stirbys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų